Memleket Partisi Genel Başkanı Fox Tv’de konuştu. Muharrem İnce programda şu ifadeleri kullandı;

“Cumhurbaşkanı adayı iken dolar 10 lira olur demiştim. Yanıldım. 15 lira oldu. Bu kafayla giderlerse 30 lira olur. Türkiye’de bütün sektörler zor durumda. Bir sektör hariç. Bankacılık sektörü. Bu işlere kafa yoran, bu milleti yönetmeye çalışan birisi olarak söylüyorum. Çocuğunuza alamadığınız sütün parası bankada. Ödeyemediğiniz faturaların parası bankada. Alamadığınız et bankadadır. Dolduramadığınız deponun parası bankadadır. Vatandaşın alın teri bankalara peşkeş çekildi. Bunu da Erdoğan yaptı. En büyük faizci Erdoğan’ın kendisidir.

Ekmek, peynir ve karpuz fakirin yiyeceğidir. Ekmek için buğday lazım. Buğdayın ana vatanı iken yurtdışından buğday arayacak hale geldik. Bu ülkenin insanları için 23 milyon ton buğday üretmek gerekiyor. Biz 17 milyon ton üretiyoruz. Kalan 6 milyon tonu ithal etmeye çalışıyoruz. Bu böyle devam ettiği sürece vatandaşlarımız ucuza ekmek yiyemez.

KDV indirimlerini takip ettim. Aynı ürün sadece bir hafta içerisinde ilk fiyatından daha yüksek hale geldi.

Adana’da dilimle karpuz satıldığını gördüm. Adana’da karpuz üreten bir çiftçi ürünün bedavaya verse, ulaşım maliyetleri nedeniyle soframıza ulaşana kadar kilosu 4-5 liraya yükselir. Gıda ve tarım ürünü taşıyan kamyonlardan otoyol ve köprü ücretleri alınmamalı.

Bu yaz peynir yiyemeyeceğiz. Çünkü süt üreten kalmadı. 4 ay içerisinde 1 milyon 800 bin süt ineği kesildi. Yem pahalı olduğu için kesildi bu inekler. 

Bu yaz peynir, ekmek ve karpuz üçlüsünü tüketmek epey lüks bir tüketim tercihi olacak.”