Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu Ludwig Van Beethoven’ın 9’uncu Senfonisi’ni Eskişehirliler ile buluşturdu.  Rengim Gökmen’in orkestrayı yönettiği konserde Burak Onur Gökmen de koro şefliğini yaptı.
Türkiye’nin önemli senfoni orkestralarından biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konukları Devlet Çok Sesli Korosu eşliğinde soprano Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Özge Kalelioğlu, tenor Aydın Uştuk, bas Sabri Çapanoğlu ve müzikolog Ersin Antep oldu. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen konserde salonu dolduran Eskişehirli sanatseverlere Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’de katıldı.
Orkestra Şefi Rengim Gökmen konser sonrasında yaptığı konuşmada “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sayesinde Eskişehir’de olmaktan büyük onur duyuyoruz. Eskişehir’li sanatseverlerden bu orkestraya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.
Konser sonrasında sanatçıları tebrik Başkan Büyükerşen ise  “Eskişehir’e gelen hiçbir sanatçı misafir değil, ev sahibidir” diyerek, Senfoni Orkestrası’nın birbirinden başarılı sanatçıları Eskişehirliler ile her hafta buluşturmaya devam edeceğini belirtti.
Senfoni Orkestrası gelecek hafta konserini 18 Ocak 2019 Cuma günü saat 20.00’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirecek. Anastasios Symeonides’in orkestra şefliğini yapacağı konsere Nil Kocamangil solist sanatçı olarak katılacak.