Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin koronavirüsü salgını başlaması sonrasında ilk meclis toplantısı, Opera binasında tedbirlerle gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katılmadığı ve Aydın Ünlüce'nin başkanlığı ettiği toplantıda encümen ve komisyon üyeleri seçilirken, AK Parti grup Başkan vekili Murat Özcan da söz alarak bir konuşma yaptı. Özcan konuşmasında, "2,5 ay boyunca insanlık ve memleketimiz yeni bir süreçle karşılaştı. Gündemimize yeni bir olgu girdi. Bundan sonra virüslere alışmak zorundayız gibi görünüyor. Belediye çalışanlarımızın yanı sıra tüm sağlık çalışanlarımızı, virüsle mücadelede ve bu süreçte çalışan, görev yapan herkesi tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz" dedi. 

"Belediye başkanlarımız hazır olmalı"

Murat Özcan, "Belediye başkanlarını da yeni bir süreç bekliyor, bunun da farkında olmalıyız. Yarın bir gün yeniden böyle bir imtihandan geçebiliriz. Belediyeler nasıl hazırlanacak bunu konuşmalıyız. Belediyeler ve belediye başkanlarımız hazır olmalı, bunun planlamasını da yapmalıyız" diye konuştu. 

"Eskişehir esnafına destek olunmalı"

Özcan ayrıca, "Esnafımızın ciddi sıkıntıları var ve sürüyor. Belediyemizin de esnafımıza daha çok destek olmasını talep ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen bir görev varsa da yapmaya hazırız" dedi. 

"İmar çalışmanız varsa, zevkle katkı sunarız"

Özcan, arsa enflasyonunun da piyasaya yansımaya başladığını ifade ederek, "Belediye başkanlarımız bu konuda daha çabuk ruhsat verilmesi ve yeni alanların imara açılması için çalışmalar yapmalı, eğer böyle bir çalışmaları varsa zevkle katkı sunmaya hazırız" diye konuştu. 
 

Eskişehir Büyükşehir’de sosyal mesafeli meclis toplantısı