Türkiye siyasi tarihe bir kare leke olarak düşen 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. Tam 61 yıl önce Türkiye tarihinde ilk kez bir başbakan idam edildi. Türk siyasi hayatının üzücü bir o kadar önemli yere sahip olan 27 Mayıs tarihini unutmayan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak merhum Adnan Menderesi andı.

Eskişehir için ayrı bir öneme sahip

Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. 27 Mayıs Türkiye tarihi hala tartışılan ve kanayan bir yara durumunda, Eskişehir için ayrı bir önem sahip olmasının sebebi ise  dar ağacına yollanan Bakanlardan biri olan Maliye Bakanı Hasan Polatkan,  1915, Eskişehir'de dünyaya geldi. İdam edilen bakanlardan biri olan Hasan Polatkan'ın Eskişehirli olması, 27 Mayıs 1960 tarihi Eskişehir için ayrı bir önem arz ediyor. 

27 Mayıs 1960 Askeri Tarihinin yıldönümü olmasıy nedeniyle bir paylaşımda bulunan Murat Özcan Paylaşımda: "#27mayıs1960 darbesinde kurgulanmış bir mahkeme sonucu idam edilen Başbakan Menderes,Bakanlar Zorlu ve hemşerimiz Polatkan’a Allah’tan Rahmet diliyorum.Cuntacıların halkın iradesine müdahelesine müsade etmeyenlere selam olsun" ifadelerine yer verdi.