Odunpazarı Belediye Meclisi'nde 2021 tahmini bütçesi görüşmelerinde tartışmalar yaşandı. Belediyenin tahmini gelir bütçesinin 360 milyon lira olduğu belirtilirken, AK Partililer öncelikli hizmetlerin ödeneklerinde kesintiye gidilirken, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, reklam ve tanıtım giderlerine yine milyonlarca lira ödenek ayrılmasını eleştirdi. 
Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yine bu giderlerin Odunpazarı gibi diğer belediyelerin giderleri ile eşdeğer olduğunu savundu. Fen İşleri, Park Bahçeler ve diğer birimlerin ödeneklerindeki düşüşün ekonomiyle bağlantılı olduğunu ileri sürdü. 

Reklam ve tanıtım giderlerini savundu, "Önceliklerimiz yoksul halk" dedi
Kazım Kurt'un bir yandan da, yeni yatırımlar öngörülmemesi konusunda "Önceliklerimiz yoksul halkın ihtiyaçlarını karşılamak, gerisi yok, kimse kusura bakmasın" demesi dikkat çekti.

Murat Özcan: "Bahane değil, çözüm üretmelisiniz" 
AK Part Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Geçtiğimiz yıl da 'Kriz var, kimse bizden yatırım beklemesin, biz sadece ayakta kalmaya çalışıyoruz' demiştiniz. Bu yıl da, 'engelleniyoruz, kriz var, pandemi var' bahanelerinizle geçecek gibi görünüyor. Biz bu zamanda  bile halkın karşısına çıkıp 'Bizden yatırım beklemeyin' demiyoruz. 5 cephede savaşan, ayrıca pandemi ile mücadele eden bir Türkiye var. Yönetme makamında olan kişiler bahaneden çok çözüm üretmek zorundalar" dedi. 

Bu müdürlüklerin ödenekleri dikkat çekiyor

Bütçe görüşmelerinde karşı oy veren AK Parti grubu adına karşı oy gerekçelerini okuyan AK Partili Yüksel Yoldaş, "Özel Kalem Müdürlüğüne 6 milyon 94 bin lira ödenek konulduğu, bu ödeneğin 1 milyon 399 bin lirasının personel gideri, 4 milyon 250 bin lirasının temsil ve tanıtım giderleri olduğu görülmüştür. Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne de 5 milyon 479 bin lira bütçe ayrıldığı görülmüştür" dedi. Yüksel Yoldaş, Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2021 yılı bütçesinin ise toplam 41 milyon 255 bin lira olduğunu, 2020 bütçesine göre 3 milyon 924 bin lira azaltma yapıldığını belirtti. 

Reklam ve tanıtıma daha çok bütçe 
Yüksel Yoldaş, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Halklar İlişkiler Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü hizmet alım ve tanıtım giderlerinin toplamının 11 milyon 603 bin lira görüldüğünü ifade ederek, Spor Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüklerinin toplam bütçelerinin ise 10 milyon 323 bin lira öngörüldüğünü söyledi. Bu durumu eleştiren AK Partililer, "Bu da gösteriyor ki, belediye sosyal, spor ve yardım işlerinden ziyade, reklam, tanıtım ve ağırlama faaliyetlerine öncelik verecektir" dedi. 

"Borçlar arsa gelirlerinden elde edilen satışlarla kapatılıyor"
Yüksel Yoldaş, ayrıca, borçlarda azalma görüldüğünü, ancak taşınmaz satış gelirlerinin 22 milyon 598 bin lira olduğunu ve bu durumun da borçların tasarrufla değil, arsa satışlarından elde edilen gelirle kapatıldığını gösterdiğini belirtti. 
Yaşanan tartışmalar sonrasında 2021 tahmini bütçesi CHP'lilerin oyçokluğu ile kabul edildi. 

Odunpazarı Meclisi'nde yeşil alanı savundular... Murat Özcan'dan çok konuşulacak sözler

Odunpazarı Meclisi'nde yeşil alanı savundular... Murat Özcan'dan çok konuşulacak sözler