ESKİ Olağanüstü Genel Kurulunda  AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Murat Özcan ALPU'da ESKİ ile ilgili yaşanan sorunları gündeme getirdi.  

Gündem dışı olarak söz alan Murat Özcan: "ALPU'da su ile ilgili daha önce oluşmuş sıkıntılar vardı. Bu seferde çalışanlarla ilgili veya kişiler ile ilgili sayaç ölçümleri ile ilgili sıkıntıları zimmete para geçirme ile ilgili bazı sıkıntıları duyduk. Bununla ilgili bir soruşturma açıldığını da biliyoruz. Bu kadar ağır itamların bulunduğu durumda bunu yapanlar belediyemizde çalışıyorlar mı? Bunun dışında hukuki bir işlem var mı bunu merak ediyoruz. Buna benzer olayların önlemesi için Oğuzhan Bey'den radikal tedbirler talep ediyoruz. " Şeklinde konuştu.


Oğuzhan Özen :"Bu kişi ile ilgili devlet memurluğunda çıkartılma kararı var"

Murat Özcan'ın sorusuna ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen şu şekilde cevap verdi;"Bu bir yıl öncesinde yaşanmış bir vaka gerekli tespitler yapıldıktan sonra gerekli tespitler idarece yapılmış. Bir devlet memuruyla ilgili bir tespit. Gerekli işlemler yapılmış dosyalar hazırlanmış. Cumhuriyet Savcılığına gerekli suç duyuruları bulunmuş. Mağdur olan vatandaşların mağduriyeti idarece giderilmiş. Konu yine yargıda. Konu tekrar Yüksek Disiplin Kuruluna havale edildi.  İdare memuriyetten çıkarma kararı vermiş. Bu karar da tebliğ edilmiş. Eksik evraktan dolayı yürütme durdurulmuş. İçişleri Bakanlığına tekrar gönderildi. Bu kişi ile ilgili devlet memurluğunda çıkartılma kararı var. İçişleri Bakanlığı'nın kararı bekleniyor"