Eskişehir BB ve Odunpazarı AK parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan Meclis'te şu ifadeleri kullandı;

 “Hesaplara bakıyoruz ki tahminlerinizin tamamı tutmuş. Yüzde 99 buçuk… 1 milyar 102 milyon TL tahmin edilmiş ve 1 milyar 96 milyon TL’si de gerçekleşmiş. Giderler konusunda ise tahmininiz yüzde 62’de kalmış. 1 milyar 565 milyon TL tahmin edilen gider var ama 978 milyon TL gider gerçekleşmiş. Yani Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı itibariyle 118 milyon TL bütçe fazlası vermiştir. Bütçenin sadece yüzde 18’i Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla elde ettiği gelirdir. Yüzde 82’lik kısmı ise merkezi idareler gelirler ile beraber desteklenmiştir. Belediyeniz 1 milyar 96 milyon TL’nin sadece 193 milyon TL’sini kendi imkanları ile elde edebilmiş. 658 milyon merkezi idareler geliri tahmin edilmiş ama 952 milyon TL verilmiş. Kriz olan bir memlekette öyle yüzde 50 fazlasıyla merkezi idareler geliri öyle kolay kolay gelmez. Bu hükümetin bir başarısıdır. Bu durumda kriz edebiyatı yapmamın bir anlamı yoktur. 

Son 10 yıldır Tramvay ve otobüs alımlarının yapılması belediye giderlerimizin ciddi bir kalemini oluşturmaktadır. Yılmaz Büyükerşen 23 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Sazova parkı, Kentpark, Tramvay seferleri gibi Eskişehir’e fayda sağlayan eserler kendisinin ilk 8 senesinde yapılan eserlerdir. Maalesef ufak tefek yatırımları saymazsak, özellikle son 12 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediyesi eser üretmekte zorlanmaktadır. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik yaptığını iddia ediyor bu durum ancak bütçesinin yüzde 3’ü ile gerçekleştiriliyor.”