Odunpazarı Belediyesinin 2022 yılı Yatırım Programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu ve Performans programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan . Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan :"2020 yılında 266 milyon geliri olan bir belediye bunun 30 milyonu da mahsuplaşmadan gelmiş. 228 milyon borcu olan bir belediyenin 2020 yılında 9.7'lik Odunpazarı tarihinin en düşük yatırım oranına ulaşacak bir oranla yatırıma çıkmış. Yılbaşında  Belediyemizin borcunun 220 milyonun yukarısında kalacağı aşikar 2021 yılında 50 milyonu yatırıma ayırmış bir belediye, 2022 140 milyon yatırım yapmaya gerçekten inanıyor mu? Yoksa bu rakam sehven yazılmış bir rakam mıdır? Son yedi yılda 265 milyon yatırım yapmışken 1 yılda 140 milyon yatırım yapmaya hazır mısınız? " Dedi. 

Konuşmalarına devam eden Murat Özcan yerel seçimler öncesinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un vaatleri sıraladı ve sözleri şu şekilde devam etti; 
"1 100  yeni kreş 2 El sanatları lisesi 3 Örnek Köy Kültür parkı 4 Cem evi 5 Yenikent kapalı pazar yeri 6 Osmangazi pazar yeri 7- 5 yeni müze ve sanat merkezi 8  Gençlik stüdyosu 9 Her mahalleye halk merkezi 10 Tam teşekküllü yaşlı bakım merkezi 11 2 seyyar taziye çadırı 12 Belediye polikliniği 13 Koca Çınar Projesi 14 Doğal yaşam parkı 15 Engelsiz park ve atölyeler 16 Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm 17 Yeni belediye hizmet binası 18 Akıllı belediyecilik sistemi 19 Yeni güneş enerji santrali 20 Karapınar 2. etap 21 Yunus Emre Sanat Merkezi dönüşümü 22 Olimpik havuz 23 75 yıl spor salonu 24 Çankaya spor kompleksi 25 Mahallere ücretsiz halı saha Bunların bazılarını yaptınız Yüzde 75 -80'i gerçekleşmemiş olarak durmaktadır." Şeklinde konuştu

7 yıldır gerçekleşmeyen Cem Evi Sözü!

.Açıklarımalarını sürdüren Murat Özcan:"Kapalı pazarla ilgili 45 milyonluk yatırım öngörüyorsunuz en az 1 tane kapalı pazar yeri yapalım da AK Partinin 2 döneminde 3 tane yapılmış bizim dönemimizde hiç yapılmamış demesinler diye Bu konuda yapmış olduğunuz yatırımında takipçisi olacağımızı belirtmek isterim .  Tam teşekküllü yaşlı bakım merkezine 10 milyonluk bütçe koymuşsunuz bu konuyla ilgili bir adım atayım diye düşünmüşsünüz İnşallah olur. Alevi vatandaşlarımıza Cem evi yapma sözünüz var 7 yıldan beri gerçekleşmediği gibi 2022 yılında da 500 bin gibi bir bütçe koymuşsunuz anlaşılan 2022 yılında da alevi vatandaşlarımıza da verdiğiniz söz gerçekleşmeyecek." İfadelerini kullandı. 

Murat Özcan :"Bu engelleniyoruz. kompleksinden kurtulmanız lazım"

Konuşmlarına devam eden Murat Özcan: "Meclis çoğunluğu artık siz de bir bahaneniz yok. Bu engelleniyoruz. kompleksinden kurtulmanız lazım. engellenecek bir tarafınız yok. Meclis çoğunluğunuz siz de istediğinizi yapabilirsiniz. 
eliniz tretuvar yapma fabrikanız olmasından mütevellit maliyeti çok daha düşük kilit taşlı tretuvarlar yapmanızı rica ediyoruz vatandaşlarımıza gelen yapım ücretleri boyunu aşmıştır. Bir çalışma yapmanızı odunpazarı halkı adına sizden talep ediyoruz. 
park ve bahçelerle ilgili 24 milyonluk bir ödeme konulmuş karşılığında 120 bin metrekare bir imalat konulmuş. 120 bin metrekare geçince biz de çok sevindik biz de yeni parklar geliyor dedik. 83 800 bin tanesi ıslah edilecek parklarmış. Yeni ne kadar olacak diye soranlara sesleniyorum 36 bin 200 metrekare." Dedi.

Murat Özcan: "2022 yılında ne olacak da bu bahaneler olmayacak"

,Murat Özcan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "2019 yılında sorduk borç ödeyeceğiz kriz var dediniz. 2019 martından önce kriz yok muydu diye sorduk. 2020 yılında pandemi var dediniz gelirleriniz yüzde 20 artmış olmasına rağmen 9.7 yatırım yaptınız. 2021 yılında da tasarruf genelgesi var. Bahanenizin olduğu anlaşılıyor. 2022 yılında ne olacak da bu bahaneler olmayacak. Bağış hesaplarına el konulmanın eleştirisini dinledik sonunda anladık ki bağış hesaplarında Kazım Kurt'un  avukatlık ve hukuku bilgisi çok güzel olduğu için, bulmuş olduğu formüllerden dolayı İçişleri Bakanlığının el koymasını engellemiş ve bu paraları da bağışları da kullanmış. Herhalde anlaşılıyor ki 2022 yılında tasarruf genelgesinde kurtulacaksınız. 140 milyonluk bütçeyi bu yatırımları yapacaksınız. Halkımızın huzurunda söz vermenizi rica ediyoruz."

Murat Özcan Genelgeler belediyelerin yatırım yapmasına engel değildir"

Konuşlarına devam eden Murat Özcan :" 2007 yılında Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi var ,ben yatırımları yapamıyorum demedi. Demek oluyor ki 3-5 yılda bir bu genelgelerin çıkması belediyelerin yatırım yapmasına engel değildir. " Dedi.

Yapılan eleştirilere cevap veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt : "Olimpik yüzme havuzunun yapılmasına ihtiyaç yoktur. Sattığımız arsalar ciddi gelir getirmiyor. Ciddi anlamda arsa takası yaptık. Hiçbir kuruma bedelsiz veremeyiz. En kolaylıkla becerebildiğimiz işlerden biridir. Yerine getireceğimizi söylüyoruz. Olimpik yüzme havuzu yapmayacağız. 3 Halk merkezini bitirdik. 3 kreşimizi bitirdik 4'üncüyü de bitirmek üzereyiz. Her mahalleye kreş yapma iddiamızı sürdürüyoruz. Yapabildiğimiz kadarını yapacağız. Koca çınar 2 merkezimizi açtık. Verdiğimiz sözlerimizin takibini iyi yapamamışsınız. Güneş santralinin 2'incisini de gerçekleştireceğiz. 2 ücretsiz halı sahayı yaptık. Dijital belediyeciliği yüzde 60'lara getirdik. Bu yıl sonuna kadar yüzde 80'i gerçekleşmiş olur. Yaşlı bakım merkezinin temelini kazdık. Yıl sonuna kadar yaşlı bakım merkezimizin çatısını çakacağız. Belediye polikliniğini belediye çalışanlarına yapmıyoruz. Halkımız için yapıyoruz. Cem evleri ile ilgili hiç rol almaya çalışmayın. Biz sözümüzü tutacağız. Afet riskli alanlar neden yapılmadı? Afet riskli alanlar ile ilgili çalışmayı yapmak Odunpazarı belediyesinin görevi değil. Görevi devredilsin ben yapmaya hazırım" dedi. 


Odunpazarı Belediyesinin 2022 yılı Yatırım Programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu ve Performans programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
,