Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nin Ekim Ayı 2'inci toplantısında Odunpazarı Belediyesinin 2022 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili tartışmalar yaşandı. Odunpazarı Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Murat Özcan meclis toplantısında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Murat Özcan "Kurumların işi gücü yok da Odunpazarı Belediyesi ile mi uğraşacak?"

Murat Özcan açıklamalarında: "Odunpazarı meclislerinden ben vatandaşlarımı bilgilendirmek adına ben maddelerin okunmasını isteyeceğim.  Grubumuzun meclis üyeleri 20 yılda AK Parti Hükümetlerinin neler yaptığını konusunda bilgi verecekler ve yanlış bilgiye sahip arkadaşları bilgilendirecek. 80 yıl boyunca bu memlekette ne yapıldıysa fazlasını yaptığımızı iddia ediyoruz. Hizmet anlamında. Doğal olarak borçlanma olabilir ama neden gayri sarfı milli hasıladan bahsetmiyorsunuz, Neden ihracattan bahsetmiyorsunuz? Biz halkımıza doğru bilgiler vermek zorundayız.  Eğer siyaset şu ise mübalağalı dedikodular yapın, mübalağalı laflar edelim. İspatlaması mümkün olmayan şeyler söyleyelim. Bırakın onlar ispatlamakla hükümlüler ne münasebet. Yalanın ispatı mı olur? Ben şimdi size şu belediyelerde kim nerede çalışıyor. Listesini getirin burada bir okutun. Şirketlerinizde yöneticiler kimlerdir? Bunları gelip okudun dediğim zaman orada çıkacak bilgilerden mahcup olmayacaksanız konuşalım. Ama ben burada bunları çok fazla konuşmak istemiyorum. Ben Siyaset yapıyorum ve siyaset doğru bilgiler ile yapılır.  Kurumların işi gücü Kazım Kurt’u engellemek için kurgulanmış diyorsunuz. Cümleniz bu. Bu memlekete hizmet etmek için kurulan kurumların işi gücü yok da Odunpazarı Belediyesi ile mi uğraşacak?" İfadelerine yer verdi. 

Murat Özcan "İzaha muhtaçtır" diyerek Kazım Kurt'a sordu!

Açıklamlarına Özcan şu şekilde sürdürdü: "AK Parti siyasetçileri sokaklarda gezemiyor diyorsunuz bizim ömrümüz sokaklarda geçiyor. Gerçek olmayan bilgileri paylaşmak yerine gerçekler üzerinden konuşalım. Avrupa Birliği bizi kapısından çevirmiş onlar kim! Bizi kapısından çeviriyor! Ben Bulgaristan’dan ,Yunanistan’dan Romanya’dan daha küçük devlet değilim. Açık ve net bunu siz de biliyorsunuz! Sayın başkanım.Tutturduk bir tasarruf genelgesi. Yapılamayan her şeyin bir sebebi var nedir o sebep! Engelleniyoruz! Nedir O sebep tasarruf genelgesi.Bugünkü gündem maddelerinde oy birliği ile geçirdiğimiz Yenikent Kapalı Pazar yeri var.  Bu tasarruf genelgesinde lokasyon mu verdiler 71 evlere tasarruf genelgesi uygulayacaksın Kazım Başkan da Yenikent’e uygulamayacaksın diye. Aynı 2 maddeyle ilgili biri size hizmet yapmaya biri sizi o hizmetin gerisinde bırakmaya nasıl sebep oluyor? İzaha muhtaçtır."

Murat Özcan: "Satılacak bir şey kaldı mı"

"Satılacak bir şey kaldı mı" diye sorarak eleştirilerine devam eden Özcan :"AK Parti’nin 10 liraya yaptığı işi siz 1 liraya yapmışsınız! 143 milyon yatırım öngörüyorsunuz. Normal bir AK Partili Belediye Başkanının 1 Milyar 400 milyon liraya yaptırdığı işi siz 143 milyona yaptırıyorsunuz.Odunpazarı Belediyesi kurulduğu günden bugüne kadar Borçlanma oranlarını 2’ye katlıyorsunuz. 20 yılı egale ettiniz mi bu borçlanmayı yaptınız ?Burhan Sakallı döneminde ne kadar hizmet yapılmış CHP döneminde ne kadar hizmet yapılmış halkımıza göstermek istiyoruz.2020 yılında 226 milyonu geçen gideriniz var. 2021 yılında 196 milyon gerçekleşmiş gideriniz var. Ne olacak bu gider 460 milyon olacak. Siz 3 yıllık gideri 1 yılda yapacağınızı söylüyorsunuz. 3 yıllık yatırımı da 1 yılda yapacağınızı söylüyorsunuz. Bir şey olacak 390 milyon geliriniz olacak. Böyle bir kabiliyetiniz var da bunun odunpazarı’ndan neden esirgediniz. Neyi satarsınız bilmiyorum. Satılacak bir şey kaldı mı bunun bilgisini verin. Siyaset yapmayı bilmiyorlar gibi eleştirilerin arkasına kimse sığınmasın." Şeklinde konuştu.

Murat Özcan :"Afaki bütçe getirirseniz afaki zamlarla kapamak zorunda kalırsınız."

Odunpazarı Belediyesi'nin uyguladığı zamlar ile ilgili konuşan Özcan:"Belediyemizin giderler konusunda zorlanacağını bütçenizden alıyoruz. 2019 yılında ulaştırma müdürlüğü tahmin edilen 20 milyon 140 bin lira Gerçekleşen 18 milyon 174 lira araç alımı hariç gider 9 milyon  2020 yılında pandemiye rağmen personelinizin yarısının çalışmadığına rağmen genel gider 9 milyon 925’ten 11 milyon 985 bine çıkmış. 2 yılda ortalama 9 milyon fazla genel gideriniz oluşmuş. Zabıta müdürlüğü ait kapalı Pazar devir ücretine yüzde 233 zam yapıldı. Afaki bütçe getirirseniz afaki zamlarla kapamak zorunda kalırsınız." İfadelerine yer verdi

Murat Özcan :"Hükümet yönetmek belediyecilik oynamaya benzemez"

AK Partiye yapılan eleştirilere de yanıt veren Özcan:""Sadece pandemide 134 milyar gideri olan hükümetimiz var. Pandemide belediyelerin borçlarını kapatma fırsatları oldu.Dünyada pandemiden dolayı hammadde açığı doğdu.  Lojistik sıkıntıları oldu. Ülkeler fahiş fiyatlarla kendi ülkelerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. Hem de zamlı bir şekilde.
Malın karaborsaya düştüğü bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye’de değil yanlış anlamayın. Hükümet yönetmek belediyecilik oynamaya benzemez. Bu sorunları çözülünce hangi argümanınız kalacak. 6 ay sonra bu argümanlar elinizden alınacak.

Murat Özcan: "Seçim taahhüttü yaparken de herkesin ayakları yere bassın"


 

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyelerinin trafik sorunu ile ilgili hiç sorumluğu yoksa tarım fuarında ne işiniz var! Üzerine düşeni yapmayacaksınız. Tarım fuarında maşallah onu ektik bunu biçtik. Önce kendi işinizi yapın derler adama.Ben 20 yılda 80 yılda yapılan yolu 20’ye katlamış bir liderin temsilcisiyim. Arkadaşlar eleştiri yapacakları zaman çözüm önerisi de getirsinler. 25 tane vaat verip de kriz var tasarruf genelgesi var. Engelledik bahanelerine sığınarak, halk bunu sorduğunda cevap vermek zorunda kalacaksınız. Seçim taahhüttü yaparken de herkesin ayakları yere bassın." Dedi.

Murat Özcan :"Milli piyangodan çıkan parayla  bunları yapacağım deseniz daha inandırıcı olur"

Odunpazarı Belediyesi'nin yatırım programının hayali bir yatırım programı olduğunu belirten Özcan açıklamalarını şu şekilde bitirdi: "Bu kadar hayali bir yatırım programını ne ile yapacaksınız? Sorduğumda 2022’de iktidar oluyoruz dediniz. 460 milyonu nereden bulacaksınız diye soracağım siz yine iktidar olacağız diyeceksiniz. Milli piyangodan çıkan parayla  bunları yapacağım deseniz daha inandırıcı olur. Bütçe hazırlarken gerçek rakamları, yapılabilir olması konusunda tekrar uyarıyorum."