Eskişehirli iş insanı ve eğitimci Serkan Can Zengin,  bazı mahallelerdeki bakkal defterlerinin kapatılması için instagram üzerinden canlı yayınlarla dayanışma müzayedeleri düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilki düzenlenen müzayede hayırseverlerden büyük ilgi görmüş ve Yeşiltepe Mahallesi'ndeki bazı bakkalların veresiye defterleri, toplanan 31 bin lira ile kapatılmıştı. 

Mithat Körler ve Şimal de katıldı
Dayanışma müzayedelerinin ikincisine yine hayırseverlerden büyük destek geldi. İkinci müzayedenin instagram üzerinden canlı yayınına ünlü sanatçılar Mithat Körler ve Şimal de katıldı. Müzayedede Mithat Körler ve Şimal'in imzalı albümleri de satışa çıktı. Şimal, adına yapılmış ve futbolcuların imzaladığı Eskişehirspor formasını da müzayedede satışa koydu.

Şimal gözyaşlarını tutamadı
Müzayedede duygusal anlar da yaşandı. Binlerce liralık destek sağlanması karşışısında duygulanan Şimal bir ara gözyaşlarını tutamadı ve yaşanan durumdan çok etkilendiğini söyledi, dayanışmanın önemine dikkat çekti. 

50 bin lirayla destek verdi
Müzayedeye katılan Suano Otelleri Sahibi Erhan Korkmaz da satışa çıkan ürünlere 50 bin lira vererek büyük bir destek verdi. 

Toplamda 110 bin 550 liraya ulaştı
Dayanışma müzayedesinin ikincisinde, Eskişehirspor forması, Atatürk tabloları, antika eşyalar satışa çıkarıldı ve toplamda 79 bin 550 liraya ulaşıldı. Geçen haftaki 31 bin lira ile birlikte, müzayedelerde toplanan miktar toplam 110 bin 550 liraya ulaştı. 


Esentepe'deki veresiye defterleri kapatılacak 
Bu hafta toplanan 79 bin 550 lira ile birlikte, Yeşiltepe Mahallesi'nden sonra bu sefer de Esentepe Mahallesi'ndeki bakkallardaki veresiye defterleri kapatılacak. Yoğun destek gören müzayedelerin üçüncüsü de önümüzdeki cuma günü, yine Serkan Can Zengin'in instagram hesabı üzerinden canlı olarak saat 21.30'da yapılacak.