AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Kanal 26'da dün katıldığı canlı yayın programında, 15 Temmuz darbe girişiminin yanı sıra Halk Kütüphanesi'nin yeni binası, Eskişehir Millet Bahçesi, Eskişehir Şehir Hastanesi ve pandemi süreci ve gündemdeki sosyal medya düzenlemesi gibi konularda da açıklamalarda bulundu... 

"Temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmeli"
Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği sosyal medya için yeni düzenleme konusunda, "İnternet üzerinde faaliyet gösteren tüm firmaların Türkiye'de yasal muhataplarının olması lazım. Her birinin Türkiye'de birer temsilcisi olması lazım. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti hükümetini tanımıyorum. Türkiye'de büro da açmam, vergi de vermem, yasalarını da tanımam' olmaz... Bu Fransa'da da olmuyor, ABD'de de olmuyor. Türkiye'de de olmaz... Dolayısıyla, Türkiye bu tür faaliyetler için resmi bir temsilci bulundurma zorunluluğu getirmelidir ve getirecektir inşallah" dedi. 

"İnternette yapıldığında da suç olmalı"
Nabi Avcı ayrıca, "Onun dışında, başka herhangi bir ortamda işlendiğinde suç olan her şey internet ortamında işlendiğinde de suçtur. Yani ben filancaya yüzüne karşı bir şey söylediğimde bu hakaretse, bunun bir cezai karşılığı varsa, veya gazetede yazdığımda veya kitapta, bir iletişim kanalından yaptığımda suç olan her şey internette yapıldığında da suç muamelesi görmek zorundadır. Benim internette kendi adıma bir sosyal medya hesabım yok. Arkadaşlarım sağ olsunlar yardımcı oluyorlar, bazı zorunlu duyurular için... Şuraya gittim, buraya gittim böyle şeyler yazmıyorum. Ama bu işin hakaret boyutu tam bir pusu kültürüdür. Bir de orada kendi adını kullanarak yapmıyor. Bir nickname ile hesap açıyor. Mesela FETÖ'cüler şimdi çok Atatürkçü hesaplar açıyorlar. FETÖ'cü oldukları belli olmasın diye, Recep Tayyip Erdoğan'a söverken, Atatürkçülük veya laiklik görüntüsü altından sövüyorlar" diye konuştu. 

"Doğru bir girişim"
Nabi Avcı, "Dolayısıyla Türkiye'de bu hesapları işleten firmaların temsilcilerinin olması, bu tür faaliyetlerde muhatap bulmayı kolaylaştırır. Mesela şu suç unsurunu barındıran hesabı kapatmasını istiyorsun, kapatmıyor... O zaman sen onu kapatmak zorunda kalırsın, o da doğru bir şey değil. Birinin yaptığı yanlış yüzünden bir mecrayı kapatmak doğru olmaz. Wikipedia'da da benzer uygulamalar oldu. Galiba Atatürk ile çok yakışıksız bir madde vardı wikipedia'da... O madde kalksın, kaldırmadı derken uzun süre kapalı kaldı. Onun da arka yolunu dolanan insanlar bulunuyor elbette. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Siz şu kanaldan şu uygulama yapılsın dediğinizde, adam o uygulamayı çoktan geçmiş oluyor. Sizin kanununuz gazeteleri kontrol eder tamam, ama yarın ne olacak bilmiyorsunuz... Bir süre sonra çağdışı kalmış oluyor. Bu esneklikle hazırlanmalı. Muhataplarımız belli olmalı. Bir yanlış yapılırsa kim hesap verecek belli olması lazım. Bu doğru bir girişim" dedi. 

"Bir kütüphane yıktık ama, 10 kütüphane yaptık"
Nabi Avcı, Eskişehir Millet Bahçesi ve Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'nin yeni binasının inşaatları konusunda da, "Bu konularda tarih verip sonra mahçup olmaktan yoruldum. Çünkü müteahhitlerle konuşuyorsunuz. Mesela, kütüphane için bana söylenen en geç aralık 2019 başında bitmiş olacaktı. Ben de "en geç 31 mart'a kadar bunu bitireceğiz" dedim. Halen bitmedi. İşi bıakıp giden müteahhit filan oldu, pandemi araya girdi... Şimdi o yüzden tarih vermiyorum. Ama inşallah bu yaz ikisini de bitireceğiz. İkisine de çok seviniyorum. Millet Bahçesi'ni herkes geçerken görüyor artık. Ama kütüphaneyi biraz anlatmam lazım. Bakın eski İl Halk Kütüphanesi'ni hatırlarsınız. 800  metrekareydi... Şimdi onun yerine yaptığımız katlı kütüphane binası 8 bin metrekare... Yani biz bir kütüphane binasını yıktık, yerine 10 kütüphane yapıyoruz. İnşallah Allah sağlık ömür versin hep birlikte görelim. Hem de her yaş grubuna hitap edecek, çok katlı, salonları olan çok güzel bir kütüphanemiz olacak inşallah... 

"Yer altı otoparkının bu kadar olmasını ben de beklemiyordum"
Nabi Avcı, "Millet Bahçesi de çok güzel oluyor inşallah. Açıkçası söyleyeyim, yer altı otoparkını da bu kadar beklemiyordum. Çok hoşuma gitti görünce... Eskişehir'de böyle bir yer altı oroparkı yok. İnşallah çocuklarımıza, gençlerimize, emeklilerimize, herkese bir dinlenme alanı olacak" diye konuştu. 


"İyi örneklere teşekkür etmeliyiz"
Nabi Avcı, Eskişehir Şehir Hastanesi ve pandemi süreci ile ilgili de, "Eskişehir Şehir Hastanesi'nin hikayesini bir denk geldiğinizde Dündar Ünlü'den de dinleyin... Ben şimdi anlatırsam kendimi övüyor gibi olur. Aslında Eskişehir şehir hastaneleri listesinde yoktu. O zaman biz, o zamanki Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile biraz tatlı sert çekişerek listeye koydurduk. İyi ki yapmışız... Bu pandemi patladığı zaman, Eskişehir mesela, çevre iller için de bir güven kaynağı oldu. Allah korusun bir salgın patlaması olursa, bununla başa çıkabiliriz diye rahatladık. Sadece Şehir Hastanesi değil, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin yeni binası da... Başhekim Yaşar Bildirici de, yapan firmanın temsilcisi Dr. Uğur Kılıç beye de teşekkür ediyorum. Bizim memlekette maalesef bir şey var. Bir kişi iyi bir şey yaptıysa teşekkür etmekten çekinmemeliyiz. İşte Dr. Yaşar Bidlirici, yapımcı firmanın temsilcisi Uğru Kılıç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Uğur Bilge... Bunları söyleyelim. Diş Hastanemiz de aynı şekilde, Türkiye genelindeli sıralamalarda birinci oldular. Şehir Hastanemiz birinci sırada" dedi. 

"Erol Tabanca ve Hamdi Akın'a da yine teşekkür ederiz"
Nabi Avcı ayrıca, "Örneğin, İbis Otel ve Tasigo Otel... Erol Tabanca ve Hamdi Akın beyler... Pandemi sürecinde otellerini sağlık çalışanlarının hizmetina açtılar. O pandemi sürecinde evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına otellerini tahsis ettiler. İsimlerini söyleyelim, teşekkür edelim, örnek olsunlar. Bunlar iyi örnekler" dedi. 

Prof.Dr. Nabi Avcı'nın programdaki diğer açıkmalarını okumak için alttaki haberlere tıklayın

Nabi Avcı:  15 Temmuz'dan önce gerekli güç yoktu

Nabi Avcı: CHP'li bir Eskişehir Milletvekili şehit annesine demiş ki...