Eskisehir Ticaret Odası Eğitim ve Rehabilitasyon Komitesi Meclis Üyesi Serkan Can Zengin'den, Eskişehir'de de gündeme gelen bazı özel okulların öğrencileri 5 gün okula çağırması ve yüz yüze eğitim yapması ile ilgili twitter'dan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"Bu eşitsizliğin sebebi nedir?"
Serkan Can Zengin, yaptığı paylaşımlarda, "Devlette okuyan ilkokul 1.sınıf öğrencisi 2 gün, özel okullardakiler 5 gün okula gidiyor. Bu eşitsizliğin sebebi nedir? “Özel ilkokullar, resmî okullarda uygulanan yüz yüze eğitim programının aynısı uygulamak zorundadır.” 24.09.2020 MEB" ifadelerine yer verdi. 

"Kurallara uymayan bazı özel okulların olduğu biliniyor"
Serkan Can Zengin ayrıca, "Belirlenen kurallara uymayan -bazı- özel okulların olduğu biliniyor.  Bu kurala uymamak eşitlik ilkesine aykırılıktır. Okulların ve eğitimcilerin doğruyu yapması, örnek olması, öğretmesi ve kuralları harfiyen uygulaması gerekir" dedi. 

"Yetkililerin dikkate alması ve uygulanmasını sağlaması zorunluluktur"
Serkan Can Zengin, "Yetkililerin, konuyu dikkate alması ve pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın koyduğu kuralın hayata geçmesini sağlamaları bir tercih değil zorunluluktur. Egitimciler kurallara uymazsa kim uyacak?" diye konuştu ve paylaşımlarına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hesabını da etiketledi.