Türk Eğitim Sen Eskişehir 1'nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı Eskişehirhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu. 
Yeni normaleşme süreci Eskişehir'de eğitim alanında neleri değiştirdi? Yapılan son değişiklikleri değerlendiren Urfalı:" Eskişehir risk grubu olarak sarı grubta yani orta riskli şehirlerin içinde yer alıyor. Kabine Toplantısı sonrası yüz yüze eğitimle ilgili kararlar açıklandı.Düşük ve orta riskli illerde tüm kademelerde, diğer illerde ise okul öncesi, ilkokul,  8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacak.Hafta bütünlüğü ve haftalık ders programı göz önüne alınarak yeni kararların 8 Mart Pazartesi başlatılması uygun olacaktır.Salgının yayılımına yönelik tedbirler kapsamında öğrencilerimizin mesafe kuralına uyabilmesi amacıyla sınıflarımız seyreltilmiş şekilde eğitime başlatılmalıdır.Okullarımızın salgınla mücadele gereklilikleri doğrultusunda hiçbir eksiğinin kalmaması sağlanmalı, bu doğrultuda okullarımızın ödenek sorunları giderilmelidir.Ayrıca ve özellikle eğitim çalışanlarının aşılanması ivedilikle hızlandırılmalıdır"   Şekinde konuştu.
Aşılanma süreci hakkında görüşlerini paylaşan Urfalı:" Aşılanma süreci hızlandırılmalı. Köy okulları için aşılanma başladı ama Eskişehir'in merkezinde herhangibi bir uygulama olmadı. Vaka sayıları Eskişehir'de artıyor. Gerekli hassasiyeti göstermeliyiz" diye konuştu. 
Son olarak hiyejen kurallarına dikkat çeken Urfalı:"Öte yandan başta aileler olmak üzere tüm toplumumuza da çağrım; okullarımızı açık tutabilmemizin ön şartı maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere kurallara uymamıza bağlıdır. Yani, sorumluluk hepimizin" ifadelerinde bulundu.