EskisehirHaber.com, Yenibağlar Mahallesi'nde Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı'nda Haller Gençlik Merkezi yanında bulunan ve künyesi olmayan inşaatı "Bu inşaat neyin nesi? Kentin göbeğinde künyesiz inşaat!" başlıklı haberiyle gündeme taşımıştı. Şehrin merkezinde ve en değerli yerlerinden birine yapılan çok katlı inşaatın künyesinin bulunmaması çok dikkat çekmiş ve merak uyandırmıştı. Haberimizde, Büyükşehir ve Tepebaşı belediyelerinin söz konusu inşaatı denetleyip denetlemediğini de sormuş, yetkililerden bir açıklama beklendiğini dile getirmiştik. Söz konusu inşaat ile ilgili yetkililerden halen bir açıklama gelmedi. Öte yandan EskisehirHaber.com inşaatla ilgili yeni bilgilere ulaştı...

Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmış, ama bir şartla... 

Söz konusu çok katlı inşaatın alanının Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenibağlar'da kamulaştırma yapılan alanlardan biri olduğu öğrenildi. 476 ada 46 parsel üzerinde bulunan 831 metrekarelik arsanın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı öncesinde "sosyal ve kültürel tesis alanı" olmak üzere kamulaştırma yapılmış, ancak kamulaştırma sürecinde de sıkıntılar yaşandığı belirtildi. 

Kamulaştırma şartlarına uyuluyor mu?

Kamulaştırma süreci tartışmalı geçen bu arsanın "sosyal ve kültürel tesis alanı" olarak kamulaştırılması da kullanımı kısıtlıyor. Uzmanlara göre, bu arsada yapılacak herhangi bir inşaatın da kamulaştırma şartlarına ve "sosyal ve kültürel tesis alanı" mevzuatına uygun olması gerekiyor.

"Sosyal ve kültürel tesis alanı"ndaki bu inşaat ne olacak?
Şimdi söz konusu arsada künyesi bulunmayan çok katlı bir inşaat devam ederken, kamulaştırma şartlarına uyulup uyulmadığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı arsaya bu binanın hangi şartlarla yapıldığı veya yaptırıldığı merak konusu... Mevzuata göre, "sosyal ve kültürel tesis alanlarının", "Kütüphane, sergi salonu, müze, sinema ve tiyatro, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, kadın ve çocuk sığınma evi, şefkat evleri gibi kullanımlara ayrılan alanlar olabileceği" belirtiliyor. 

Açıklama bekleniyor, bu neyin inşaatı, ne olarak kullanılacak?

EskisehirHaber.com, Eskişehir'de çok merak edilen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı, kamuya ait arsa üzerinde inşa edildiği öğrenilen bu inşaatla ilgili araştırmalarına devam ediyor... Öte yandan başta Büyükşehir ve Tepebaşı belediyeleri olmak üzere yetkililerin söz konusu arsaya ne inşaatı yapıldığı, bu binanın hangi amaçla kullanılacağı, inşaatı kimin yaptığı, inşaatın neden künyesiz olduğu, bu konuda gerekli işlemlerin yapılıp yapılmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi ve bir açıklama yapılması bekleniyor... 
 

SÖZ KONUSU KÜNYESİZ İNŞAATI ESKİSEHİRHABER.COM 14 TEMMUZ 2020'DEKİ ÖZEL HABERİYLE GÜNDEME TAŞIMIŞTI 

Bu inşaat neyin nesi? Eskişehir'in göbeğinde künyesiz inşaat!