Eskişehir Alpu Kaymakamlığına atanan Kübra Karaalioğlu yeni görevine başladı. 1993 Kayseri doğumlu olan Karaalioğlu, ilk görev yeri Sivas'ın Gemerek ilçesinde görev yaptıktan sonra, 2018'de Eskil ilçesine vekil kaymakam olarak atanmıştı. Karaalioğlu son kararname ile Eskişehir'in Alpu ilçesine atanarak görevine başladı. 

Şehit annesinin elini bir an olsun bırakmamıştı 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın adı 2018 yılında Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir okula verilmişti. Türkiye'nin genç kadın kaymakamlarından Kübra Karaalioğlu, o tören sırasında duygusal anlar yaşamış, törende şehidin annesinin elini bir an bile bırakmaması çok konuşulmuştu. 

İlk mesajı Gaziler Günü için oldu... 
Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu, bu görevdeki ilk mesajını da bugün 19 Eylül Gaziler Günü için yayınladı. Karaalioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, Milletimizin gönlünde daima farklı bir mertebededir. Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya emsal olan bu milletin evlatları; şehit ve gazilerimizin tarih boyunca yazdıkları destansı kahramanlıklarla, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını sonsuz dek sürdürecektir. Vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören Şehitlerimiz ile Gazilerimiz ile onların bizlere emaneti olan aileleri ve yakınlarına, Devletimizin ve Aziz Milletimizin gönül kapıları ardına kadar açıktır. Bu duygularla, başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi, yaşayan ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm kahramanlarımıza Alpulu hemşerilerim ve milletim adına sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."