Bugünkü Odunpazarı Belediye Meclisi  toplantısında 1 gündem maddesi görüşüldü. görüşülen Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Murat Özcan'dan Çakma kabadayı benzetmesi

Gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan: " Birkaç tane Hükümetimize yönelik eleştiriler olarak algıladığım 1-2 noktaya değinmeden geçemeceğim. 2001 yılında yenilenebilir enerjide yüzde 2,5'ten yüzde 15'leri geçti. Bu da bütün Avrupa Birliği ortalamasının yukarısında olan bir rakamdır. Allah kısmet ederse bundan sonra yapılacak yatırımlarla 10 yıl içerisinde dünya rekorları kırılacak.Ortalama yüzde 30'lara ulaşılabilecek, pozisyona getirilecek. Bunlar bakanlık bilgileridir. Kanal İstanbul konusuna girmek istemiyorum. Cumhur itifakı ile birlikte Millet İtifakının ana eleştiri unsuru haline dönüştü. Bize göre devlet projesi. Cumhurbaşkanımızın özel projesi gibi algılanıyor. Çok daha fazla tartışma yapmak istemiyorum. Allah'ın izni ile sayın Cumhurbaşkanımızın söylemine göre önümüzdeki haftalarda start verileceği gözüküyor. Sümer Mahallesi'ndeki yer ile ilgili doğrudur. İmar ile ilgili bir değişiklik olur, farklı yapılacak bir yatırım olursa  biz de destek oluruz. Millet Bahçesi ile ilgili söylenen söylemeler var. Ben de buradan bir serzenişimi belirtmek isterim. Size birkaç kez söylemiş olmamıza rağmen 18 Mart'tan itibaren belediyenize yapılan resmi başvurulara rağmen. O bölgenin hala dışarda bekleyen çöpleri. Mıntıka temizliğinden oluşmuş olan. Bitkisel atıklar orada duruyor. Bugün dünya kadar mesaj aldım fotoğraf aldım. Konunun çözüme kavuşturulması için bölge halkının ciddi talepleri var. Siz Millet Bahçesinin içerisine girmeyeceğinizi, Çöplerimizi dışarıya çıkarmamız gerektiğini bize söylemiştiniz. Biz de onları atıyoruz, neredeyse  50 cuvala yakın birikinti oluşturuldu. Bu kadar güzide hizmetle ilgili sadece belediyemize düşen çöpleri almaktır. Siz belediye olarak bu vazifenizi yerine getiriniz. Bölge halkının talebi bu yöndedir." şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Meclisi'nde yaşanan gerginlik ile ilgili konuşan Murat Özcan ,CHP'li Hasan Hüseyin Bolat'ın söylemleri hakkında  "Dün Tepebaşı Meclisi'nde çok çirkin bir olayla karılaştık.  AK Parti grubunu CHP'li bir meclis üyesi tarafından. Hakaret edilerek meydan okunarak. Bir tartışmanın çıkmasına sebep olundu. Oradaki arkadaşlarımıza destek vermek maksadı ile bu konuşmayı yapıyorum. Bu olayın meydana gelmesini sağlayan meclis üyesi kişiyi şiddetle protesto ediyorum ve kınadığımızı belirtmek istiyorum. Eskişehir'de meclislerde yılllardan beri oluşturmuş olduğumuz, Siyasi nezakete suikast olarak görüyoruz. Halkımız bizi buraya şehrimizin sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmek için buraya göndermiştir. Aksiyon filmlerinin etkisinde kalmış bir ergen gibi çakma mahalle kabadayısı edasıyla siyasetin ne olduğunu bilmeyen meclis üyeliğinin sorumluğunun farkında olmayan bu arkadaşı istifaya davet etmiş olmamıza rağmen bu konuda tavrını daha şiddetli korunuduğunu görüyoruz. Herkes üzerine düşeni yakışanı yapsın. Oradaki arkadaşlarınmızda oradaki beyfendinin uslübuna göre davranmış olsalardı, Eskişehirimize yakışmayan görüntüler ortaya gelebilirdi. O yüzden herkes mecliste oturmanın ne demek olduğunu ağırlığını bilerek oturup kalksın. Bir protesto da bugün CHP ilçe başkanının iyi yapmışlar az yapmışlar edasıyla yapmış olduğu açıklamayı da burada protesto ediyorum. Hepimizin bulunmuş olduğumuz makamda halkımıza yakışır bir şekilde davranma sorumluğumuz vardır. Herkesi bu siyasi nezakete uymağı davet ediyorum.   Odunpazarı belediyesi meclisinde ufak tefek problemler olsa da bütün gruptaki arkadaşlarımı bu çerçevede davrandıkları için teşekkür ediyorum" Dedi. 

Gündem dışı olarak söz alan CHP grubu Belediye Meclis Üyesi Sibel Yeşildal Dünya Çevre günü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Yeşildal:" Eskişehir dumluca ormanlık alanındaki yağma şimdilik durduruldu. Çevreye zarar verecek projelerin karşında durmalıyız" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:"Halkımızın ortak değerlerine sahip çıkmalıyız. Herkes ölçülü olmalı, Tüm ortak milli değerlerimize saygılı olmalıyız, 1 Temmuz 2021 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir diyerek toplantıyı sonlandırdı.