Meclis toplantısınında gündem dışı konuların konuşulduğu bölümde ; Huzur Mahalesindeki istimlak alanı, Kadına şiddet uyguladığı iddası ile gündeme gelen Odunpazarı Belediyesi personeli, Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanlar, 71 Evler mahallesi'ndeki pazar yeri yapılması ilgili tartışmalar gündeme getirildi.


Özcan: "600 metrekarelik istimlak alanının ödemeleri neden yapılamadı"


 AK Parti Grup Başkan Vekili  Murat Özcan Huzur Mahallesi'ndeki İstimlak alanı ile ilgili konuyu gündeme getirdi. Özcan Başkan Kurt'a "600 metrekarelik alanın neden istimlak ödemesi neden yapılmadı" Diye sordu. Erdem Sokak'ta yolun kapatılması konusunu gündeme getiren Özcan, İmar planı dışında kalan bölümle ilgili bölge halkı, imar planı değişikliği istediğini dile getirdi.


Kurt: " O parayı ödememiz mümkün değil"

Odunpazarı Belediye Belediye Başkanı Kazım Kurt Murat Özcan'ın Huzur Mahallesi'deki İstimlak alanı ile ilgili gündem getirdiği konuya cevap olarak şunları kaydetti: " O alanla ilgili 100 milyarlık tazminat söz konusu Odunpazarı Belediyesi olarak bunu ödememiz mümkün değil Burada uzlaşı yoluyla bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu sorun Erdem Sokak'taki gibi bu yol benim ben burayı kapatıyorum denilmesi ile çözülmez. Burada fiili bir durum söz konusu bu şekilde bir çözüm yasa dışı olur. Buradaki imar planı değişikliği ile ilgili gerekini konuşuruz gerekeni yaparız" dedi.

AK Parti grubu Belediye Meclis Üyesi Özlem  Yalçın gündem dışı söz aldı. Yalçın, kadına şiddet gösterdiği yönünde haberleri çıkan Odunpazarı Belediyesi persolelinin neden hala çalıştırıldığını Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt'a sordu. 


Kurt: " Mahkeme kararı çıkmadan işlem yapmayacağız"
Kazım kurt'ta cevap olarak şunları kaydetti; " Onun mahkemesi devam ediyor. Herhangibi bir mahkeme kararı çıkmadan bir işlem yapmayacağım dedi. 


Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup başkan vekili  Murat Özcan "Gündem dışı konuların gündem getirilmesinden rahatsız değiliz. Biz size Odunpazarı ile ilgili eleştirilerimizi ilettik. Siz yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bir klasör ile geldiniz yeni anayasayı konuştunuz. Siz CHP içersinde hem yerel de hem de genel de önemli bir isimsiniz, istediğiniz yerde demek verebilecek güçtesiniz. 28 Şubat bizim için önemli. bu darbenin yıldömüydü. Biz bütün darbelere karşıyız. AK Parti grubu olarak Kırım halkının mücadelesine destek vereceğiz. 71 Evler mahallesinde pazar yeri yapımı ile ilgili kararı oy birliği ile geçirmiştik alt yapı sorunlarına çözüm bekliyoruz. Bu konuda çalışmalarınız var mı? Geri dönüşüm çalışmaları aktif gözükmüyor ben kendi mahallemde görmedim. Cenaze araçlarının yetersizliği ile ilgili bilgiler geliyor bize. Sizce cenanaze araçları yeterli mi? cenaze ekipmanlarının eksikliği ile ilgili bilgiler alıyoruz bu doğru mu? Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili yol haritası istenmiştir. Burada ciddi bir çalışma var. Halkımızın isteklerini yansıtmak istiyorum. " gündem dışı konuşmalarını bu şekilde gerçekleştirdi. 
Bunların yanı sıra Özcan  Gündoğdu, Afet riskli alanlar ve Kentsel dönüşüm konularını gündeme getirdi. 

Murat Özcan'ın gündem dışı olarak gündem getiridiği konuları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurt: " Cenaze araç sayımız yeterli Covid 19 salgınından dolayı zaman zaman yetmiyor. Normal zamanlar için yeterli sayıda aracımız var. Ticaret ve sanayi odasından destek alıyoruz. Bunların dışında Hacı Bektaş Veli Derneği bize bir araç verdi. 


28 Şubat ile ilgili gündem konusu ile ilgili Kurt: " Demokrasiye yapılan müdahaleye her zaman karşıyız. Seçimle gelen seçimle gitmeli herkes seçimin sonuçlarına katlanmalı" dedi.


Kırım ile ilgili konuya ise Kurt:" Endişelerimiz var soydaşlarımızı tatmin eden bir sonuç alınamadı. Eğitim, ibadet hakkı gibi bireysel özgürlükleri ile ilgili gelişme yok" diye konuştu.


    71 Evler Mahallesine yapılacak pazar yeri ile ilgili konuşan Kurt:" Odalar ile toplantı yaptık. Sadece Pazarcılar Odası muhalefet yaptı. Pazar yerinin yapılması ile ilgili karar yetkisi Belediye Meclisindir. Pazarcılar Odası ile polemiğe girmek istemem. Arkadaşlarımızı ikna edeceğimizi düşünüyorum. " şeklinde konuştu. 


Yenikent pazar yeri ile ilgili ihaleye çıkacak duruma gelmiş durumdayız diyen Kurt: " Yenikent pazar yeri inşaatını tamamlayacağız" ifadelerinde bulundu. 


 Geri dönüşüm eski sisteminde aksama olduğunu düşünmediğini söyleyen Kurt:" 10 mahalleyi tamamladık.  25 mahalleye çıkaracağız" şeklinde konuştu. 


kentsel dönüşüm  görevi bakanlığındır ifadesinde bulunan Kurt:" Yaptırısa biz hazırız. beni istediğiniz kişi ile görüştürün. Odunpazarı istemedi diye bir yaklaşım doğru değildir. Ya bakanlık  yapsın ya da odunpazarına versinler yaparız"


Karapazar'daki dönüşüm ile ilgili görüşlerini paylaşan Kurt:" Yetki TOKİ'dedi. Odunpazarı'na devretsin biz bu işi yapmaya hazırız. Sanayi Çarşı'nda, Karapınar'da, Gündoğdu'da  Planın P'si için yetkimiz yok. Bakanlığa bu sorun iletisin" Şeklinde konuştu. 


İkinci toplantı 4 Mart Perşembe Günü yapılacak.