Odunpazarı Belediye Meclisi’nde söz alan CHP’li meclis üyesi Ali Haydar Çelik, “Önceki meclis toplantısında Nihat Çuhadar’ın İbrahim Arslan’ı konuşturmaması kabul edilebilir değildi. Bunu eleştirmeme karşı Nihat Çuhadar’ın beni, ailemi tehdit eden tutumunu kınıyorum. Özür dilemesini ve meclis başkan vekilliği görevini bırakmasını istiyorum” dedi.

Bu sözler mecliste şok etkisi yarattı..

Ali Haydar Çelik bu sözleri sonrasında yerine geçerken, Nihat Çuhadar herhangi bir şey söylemedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt uzun bir suskunluktan sonra, "Bunun CHP grubunda konuşulması daha doğru olurdu, neyse... " demekle yetindi..

CHP grubunda yaşanan bu gerginlik meclis toplantısı boyunca hissedildi... 

Ne olmuştu?

Önceki meclis toplantısındaki görüşmeler sırasında Başkan vekili olan CHP'li Nihat Çuhadar'ın başkanlık ettiği toplantıda CHP'li İbrahim Arslan ile Nihat Çuhadar arasında söz verme ve süre meelesi yüzünden sert bir tarışma yaşanmış, bu tartışma tüm meclis üyelerini şaşırtmıştı. Sert tartışma sonrası meclis salonundan çıkan İbrahim Arslan toplantı bitene kadar meclis salonuna girmemişti. CHP'li İbrahim Arslan'ı toplantı salonu dışında sakinleştirmeye çalışmıştı. 

Bugünkü meclis toplantısında yaşanan durum, CHP grubunda yaşanan bu büyük gerginliği devam ettiğinin ve büyüdüğünün göstergesi olarak yorumlandı. 

Ali Haydar Çelik'in bu sözlerine Nihat Çuhadar'ın nasıl cevap vereceği ve tartışmanın nerelere gideceği merak konusu...