Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nin küpelediği ve kısırlaştırılmış olması gerektiği bir sokak köpeğinin beşiz doğurması hayretler içinde bırakırken, konuyla ilgili hayvanseverler de ayağa kalktı. 

"Odunpazarı Belediyesi küpelemiş, ama kısırlaştırılmamış"
Olayla ilgili EskisehirHaber.com'a konuşan Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı, "22 Mayıs'ta derneğimize ulaşan bir gönüllü vatandaşımız İnönü ilçesinde "yeşil 100" numaralı küpeli bir sahipsiz köpeğin yaralı olduğunu belirterek tedavisi için derneğimizden yardım istedi. Ayrıca bu köpeğin küpeli olduğu halde doğum yaparak 5 yavru dünyaya getirdiğini belirtti. Köpeği alarak tedaviye götürdük. Veteriner hekimlerin Tarım Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yaptığı küpe sorgulama işlemi sonucu köpeğin ilçelerle  kısırlaştırma protokolü bulunan Odunpazarı Belediyesi bakımevinden küpelenerek çıktığı anlaşıldı" dedi.  

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı, "Yaşanan olay tam bir skandaldır. Devleti kandırmak ve görevi suistimal anlamıyla... Gariban canlar üzerinden neler dönüyor, merak ediyoruz. İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere tüm şikayetlerimizi yaptık" dedi. Gülçün Yapıcı ayrıca, "Köpekle ilgili kaydın 22 Ekim 2019 tarihinde oluşturulduğu, KP 26/17458 sistem numarasıyla kayıt edildiği ayrıca 990000002060392 numaralı çip kaydı bulunduğu anlaşıldı. Bununla ilgili evrakı da aldık" diye konuştu. 

Ameliyatla belgelendi 
Gülçin Yapıcı, "Bunun üzerine, Eskişehir DKMP Şube Müdürü Mehmet Sait Kanar ile görüşmem sonucu köpeğin kısır olmadığının rapor halinde belgelenmesini talep ettiğimde Şube Müdürünün kanaatine göre bu köpeğin doğru ve tarafsız tespit için belediye bakımevi değil, özel bir klinikte kısır olup olmadığının anlaşılması için ameliyata alınmasını, kısır değil ise kısırlaştırma ameliyatı yapılması kararına varıldı. YEŞİL 100 numaralı küpeli köpek 1 Haziran 2020 tarihinde Eskişehir DKMP veteriner hekiminin nezaretinde Sempati Hayvan Hastanesinde ameliyat edilerek kısır olmadığı belgelendi ve kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. Hayvan hastanesinin bu yöndeki raporunu da aldık" dedi. 

"Devletten para alıyorlar, bu bir skandal"
Kısırlaştırma yapılmamış bir köpeğin küpe takılarak salınmasını "skandal" olarak niteleyen Gülçin Yapıcı, "Belediyeler kısırlaştırma yapmak için devletten de destek ve hayvan başına para alıyorlar. Küpelenen her köpeğin kısırlaştırılmış olması gerekiyor" dedi. 

"Bakanlığa şikayet ettik, adli süreci de başlatabiliriz"

Yapıcı, "Gerekirse bununla ilgili adli mercilere de başvurarak suç duyurusunda bulunacağız. İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere tüm resmi mercilere şikayetlerimizi ilettik. Odunpazarı Belediyesi'nden de resmi bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.