Eskişehir'de bulunan Regülatör Piknik alanı yıllardır Eskişehir'in en önemli piknik ve mesire alanlarından biri olmuştur. Bu alan 2014 yılında, o dönem Türkiye'nin 4. büyük botanik parkı olan yeni bir parka kavuştu. 

AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı döneminde hazırlanan Botanik Park projesi Mart 2014'te dönemin Milli Eğitim Bakanı olan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ve dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. 

2014'te Eskişehir'e kazandırılan Botanik Park, o dönem sadece Eskişehir'in değil, bölgedeki ilk canlı bitki koleksiyon alanı da oldu. 

Porsuk Çayı ile çevrelenmiş 45 bin metrekarelik bir alan üzerinde 231 farklı türden 70 bin bitki ve ağaca ev sahipliği yapan Odunpazarı Belediyesi Botanik Parkı'n en önemli özelliklerinden birinin de 4 mevsimi bir arada sunması olduğu açıklanmıştı. 

Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Botanik Park, doğal güzellikleri ile 2014 yılından bu yana da Eskişehir'in en güzide alanlarından biri olmayı sürdürüyor. 

Özellikle özel günlerinde fotoğraf çektirmek isteyen Eskişehirlilerin vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelen Botanik Park, evlenen çiftler ve fotoğrafçılar için de doğal birstüdyo haline gelmişti. 

Bol yeşili ve renk renk çiçekleri ile Eskişehirlilere huzur veren Botanik Park'ta ilk açıldığında Türk Bahçesi, Japon Bahçesi, çiçek bahçesi, topiory bahçesi gibi farklı bahçe türleri; sarmaşık tüneli, çocuklar için bitki labirenti, bahçıvan çocuklar eğitim alanı, süs havuzları ve tropik bitkiler serası gibi halen bulunan alanlar da açılmıştı. 

Açıldığı günkü özellikleri ile Eskişehirlilerin uğrak yeri olmaya devam eden Botanik Park, pandemi döneminde tedbirler nedeniyle kapalı bulunsa da, Eskişehirliler için en önemli yeşil alanlardan biri olmayı sürdürüyor.