Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Odunpazarı İlçesini ilgilendiren konular yerine Türkiye gündemine dair konular gündeme getirildi. Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt'un Odunpazarı sorunlarını dile getirmesi beklenirken. Kazım Kurt yine ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Odunpazarı sorunlarını masaya yatırmak yerine Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Kazım Kurt'un Çok partili dönemden bahsetmesi dikkat çekti.

 

Toplantının sonunda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:" Atatürk'e hakaret kabul edilemez kimse Atatürk'e hakareti kabul etmez. İslam kimseyi düşman etmez. Atatürk'e saygıyı herkesten bekliyoruz.  Muharem İnce AK Parti'nin taşeronluğuna soyundu ise yanlış yapmış. Çok Partili dönemi biz kurduk. Tek partili döneme kurban olun. Ben üniversitede okurken harç ödemedim sağlığı, eğitimi paralı hale biz getirmedik" Şeklinde konuştu. 


Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan :" ALi Haydar Bey KPSS ücretlerinden bahsetti. Üniversite öğrencilerinin harçları olmak üzere bursları olmak üzere yaşadıkları yurtlar üzerine AK Parti Hükümeti tarafından devrimsel yatırımlar yapılmış çok ciddi olanaklar sağlanmıştır. Ben Üniversite okuduğum yıllarda harclarını ödeyemeyen arkadaşlarımız için para toplardık ki 1 tane harc asgari ücret kadar para toplardık. Çok ince bir detay eleştirmek isterseniz karıştır eleştirirsiniz. Bugün bende çıkarım belediyemiz bazı harçları neden alıyorsunuz derim. Belediyeyi yönetmek başkanın ve ekibinin sorumluğundadır. Buradan siyaset üretmek isterken çok daha ciddi konuşmalar yapmak zorunda kalırız. Parkları devletimiz yapmıştır, hükümetimiz yapmıştır. Eskişehir'e armağan etmiştir. Sorumluğunu almıştır.  O bölge imara açılmadı o bölgeden rant elde edilmedi. Belediyelerin yaptığı gibi parklar yaptık. Belediyeler ile yarışacak parklar yaptık. Hizmet anlamında halkımızın hizmetine sunduk. Sorumluğu üzerimizdedir. Bugün birçok mahallemizden şikayetler alıyoruz bakımın yapılmadığı ile ilgili belediyemizin sorumluğu altında olanlardan bahsediyorum Pandemi döneminde bazı aksaklıklar olmuş olabilir düzeltileceğini ümit ediyorum. Emre Bey'in bahsetmiş olduğu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kasıt ile ilgili ufak bir açıklık getirmek istiyorum. Kazım Kurt'un yapmış olduğu paylaşımdan sonra karıştırdım baktım ettim. Emekli imamın yapmış olduğu Ayet-i Kelimenin arkasına bir yorum ile beraber, yapmış olduğu bir yorumu isim geçmemiş olmasına rağmen muhakkak bu Atatürk'ü kast ediyordur yorumlarından kaynaklı sosyal medya çalışmasıdır. Eğer böyle kast etmişse hepimizin protesto etmesi gereken bir durumdur. Ben Emre Bey'e tavsiye ederim. Burada Kazım Bey'în CHP grubunun Atatürk hasasiyeti ile ilgili samimiyetini sorgulamam, saygısızlık olarak görürüm. İş protesto metninin samimiyetini sorgulamaya gelince bu zamana kadar isim verilerek yapılan kimisi ağır eleştiriler kimisi hakaret boyutuna varan bir çok açıklamalarında niçin protesto edimediğini sorgulamak zorundayım. HDP milletvekilerin ve eş genel başkanlarının hakaret içeren sözleri Cumhuriyet Halk Partisi grubundan söz ediyorum bir protesto ise karşılaşmadım. Muharrem İnce'nin partinizden ayrılışının ana başlığının Atatürk'e hakaret ve düşmanlığı olduğunu hatırlatmak isterim. Bu takım şeyler sağ tarafandan gelince protesto edelim sol taraftan gelince bunu düşünce özgürlüğü sayalım mantığını samimi bir mantık görmüyorum. Düşüncesel anlamda samimiyetinizi test etmekten itina ederim. Protestodaki samimiyetinizi sorguluyorum. Madem protesto yapacaksanız HDP genel başkanları konuştuğunda da Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler konuştuğunda da protesto edeceksiniz. Protesto edilmesi kadar doğal bir durum yoktur.  Dedi. 


CHP'li Meclis üyesi Emre Genç gündem dışı söz aldı. Genç:"Din adamının Atatürk'e hakaret etmesi kabul edilemez. Bugün ezanlar okunuyorsa Bağımsızlık mücadelesinin kahramını Atatürk'ün sayesinde" şeklinde konuştu. 


CHP'li Odunapazarı Belediye Meclisi Üyesi Ali Haydar Çelik gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu. Gezi olayları sırasında 8 yıl önce hayatı kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı unutmayacaklarını dile getiren Ali Haydar Çelik, KPSS ücretlerinin yüksekliği ile ilgili eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin yüzde 50 büyüdüğünü esas burada tartışılması gereken bu büyümeden kimin faydalandığını olması gerektiğni söyleyen Çelik, Dedi Korkut parkındaki otların biçildimediği burası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılırsa daha iyi hizmet alacağını belirtti. 


4 Gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında 3 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 1 Gündem maddesi ise oy birliği ile komisyona havale edilmesine karar verildi. 
Belediyemiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Belediyesi arasında karşılıklı kardeşlik münasebetleri ve işbirliği çerçevesinde belediyeler arasında eğitim, kültür, güzel sanatlar, spor ve ekonomik değişimler, ortak yönetim politikaları, yerel personelin eğitimi, gençliğin gelişimi, yönetim ve ortak bölge çalışmaları, sosyal konut uygulaması vb. alanlarda işbirliği yapabilmek için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi ile Belediyemiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmetçik Belediyesi arasında karşılıklı kardeşlik münasebetleri ve işbirliği çerçevesinde belediyeler arasında eğitim, kültür, güzel sanatlar, spor ve ekonomik değişimler, ortak yönetim politikaları, yerel personelin eğitimi, gençliğin gelişimi, yönetim ve ortak bölge çalışmaları, sosyal konut uygulaması vb. alanlarda işbirliği yapabilmek için Kazım Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddeleri Odunpazarı Belediye Meclisi'nde dikkat çeken gündem maddeleri oldu. 

2'inci toplantının 2 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 17 30'da yapılmasına karar verilmesi ile toplantı sona erdi!