Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında, çok sayıda cadde ve sokağın da içkili yerler bölgesi ilan edilmesi yönünde CHP grubunun oyçokluğu ile yeni bir karar alındı. Karara göre, Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve Karaşehir Mahallesi 511. Sokak da içkili yerler bölgesine dahil edildi. 

"Odunpazarı'nda 92 içkili yer daha açılmasına olanak sağlanıyor"
Konuyla ilgili kararda AK Parti grubu muhalefet şerhi koyarak karşı çıktı. AK Parti grubu adına konuşan Fatih Mehmet Özlü, alınan kararla Odunpazarı'ndaki içkili yerler bölge sayısının neredeyse iki katına çıkarıldığını belirterek, "Eskişehir'de hali hazırda 166 içkili yer varken, buna Odunpazarı'nda 92 içkili yer daha açılmasına olanak sağlamış olunacak. Bu kadar işyerinin güvenliğinin nasıl korunacağı konusunda Emniyet ve Mülki Amirlik olumsuz görüş bildirmişlerdir" dedi. 

"Her ne hikmetse lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu yerler"
Özlü, "Kayıhan Sokak çevresinde günlük yaklaşık 30 bin öğrenci eğitim görmekte olup, içkili yerler bölgesi olması istenen bu bölgede şehrimizin en büyük camii ve milli ve ulusal bayramlarda kutlama yaptığımız yerler bulunmaktadır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin hemen karşısındaki Millet Caddesi ve Fakülte Sokağın içkili yerler bölgesi yapılmak istenmesi de düşündürücüdür. Tespit edilen yerler her ne hikmetse, lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu yerlerdir" dedi. 

"Sayın Başkan, oturduğunuz evin altında içkili yer ister miydiniz"
Özlü ayrıca, "İçkili yerler belirli yerde toplanmak yerine, şehrin farklı yerlerine dağıtılmak istenmektedir. Bu durumun asayiş ve sukünet açısından olumsuz etkileri olacağı aşikardır. Sayın başkan, oturduğunuz apartmanın altında içkili bir işletme olmasını ister miydiniz? Biz oturmak istemezdik. Bu bölgelerde oturan Odunpazarlı vatandaşlarımızı da düşünmeliyiz" dedi. 

"İçkili yerlere lafımız yok, nezih mekanlarımız var, ama bu konudaki hassasiyetler bellidir"
Konuyla ilgili AK Parti grup başkanvekili Murat Özcan da, "Şehrimizde içkili yerler bulunmasına lafımız yok, şehrimizde bu konuda son derece nezih mekanlar da vardır, ama bu konudaki hassasiyetler de bellidir. Bu konunun siyasi taraflara çekilmesi de doğru değildir. Günde 30-35 bin öğrencinin bulunduğu bir bölgede içkili yerler için bir sokak oluşturulmak isteniyor. Bunu doğru bulmuyoruz" dedi. 

"Başka bir yer seçilebilirdi" 
Murat Özcan, "Başka bir yer seçilebilirdi. Herkes alkollü içki kullanmakta özgür olduğu kadar, çocuklarımızı, gençlerimizi de genç yaşta bu alışkanlıklara maruz kalmaktan korumalıyız. Bu konudaki hassasiyetler bellidir. Bu konunun komisyonda yeniden ele alınmasını talep ediyoruz" dedi. 

"Hukuki bir talep, abartılacak bir şey yok"
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, alınan kararı savunarak, "Ticaretin engellenemeyeceğini" söyledi. Kazım Kurt, "Hukuki bir talep var. Değerlendirmeleri objektif yapmak lazım. Abartılacak bir şey yok. Bu da o kararlardan biri" dedi. Kazım Kurt, "Bazı belediyeler farklı uygulamalar yapmaya kalkmış. Ancak mahkeme kararları da var. Belediyemiz de hukuka uygun olaak gelen taleplerle ilgili böyle bir karar alıyor" diye konuştu. 

Söz konusu karar Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP grubunun oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubu ret oyu verdi.