Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağında bulunan köpekleri sıcak havalardan korumak için barınakların ve çatılarının hortumlarla sulandığı, hayvanlarının yemlerinin ve sularının sürekli kontrol edildiği belirtildi. Barınak yetkilileri, köpeklere çok iyi bakım yapıldığı yönünde açıklama yaptı... Öte yandan ilçede barınağa gitme şansı olmayan binlerce köpek susuzluk ve açlıkla karşı karşıya... 

Öte yanda yangın musluğunu açıp su vermeye çalışıyorlar 
Odunpazarı'nın başka bir tarafında hayvanseverleri yıllardır üzen bir dram yaşanmaya devam ediyor. Odunpazarı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin şehir çöplüğü ve Kent Ormanı çevresinde yüzlerce küpesiz sokak köpeği susuzluk ve açlıkla karşı karşıya... Bu hayvanlar için yıllardır uğraşan bir grup hayvaneverin şehir çöplüğü çevresindeki yüzlerce köpeğe su sağlayabilmek için itfaiyenin yangın musluğunu açtıkları belirtildi. 

Hasta ve yaralı köpekler var 
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde köpeklerin bazılarının hasta ve yaralı olduğu görülüyor. Hayvanseverler hasta ve yaralı oldukları görülen köpekleri kendi olanakları ile tedavi etmeye çalışıyor. Belediye görevlilerinin bu köpeklerle de ilgilenip ilgilenmeyecekleri merak ediliyor. 

Yardım bekliyorlar 
Kısırlaştırılmadıkları için sayıları giderek artan yüzlerce sokak köpeğini beslemeye ve bakmaya çalışan hayvanseverler yardım ve destek beklediklerini söylüyor. Bölgee çok sayıda yavr köpek de bulunuyor. Bu köpeklerden çoğunun susuzluğa ve açlığa dayanamayacağı da ifade ediliyor. 

Odunpazarı'nda şehir çöplüğü çevresindeki yüzlerce  köpek arasında çok sayıa hasta ve yaralı köpek var. 

Odunpazarı'ndaki küpesiz ve kayıt altına alınmamış sokak köpeği sayısı net olarak bilinmiyor... Binlerce köpeğin olduğu ifade edilirken, sadece şehir çöplüğü çevresinde yüzlerce köpek bulunuyor...