Yunus Çiçekli’nin de hayatı da bu hayatlardan biri. Ömrünün tamamı değilse de hiçte azımsanmayacak bir bölümü, tam dokuz senesi bu şekilde geçmiş. Hayat denen yolculukta en sadık yoldaşı yollar olmuş.

Yunus Çiçekli ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide TIR ve kamyon şoförlerinin yaşadığı sorunlarını konuştuk.

TIR şoförlüğünün zorluklarını sorduğumda Yunus Çiçekli derin bir of çekiyor ve başlıyor anlatmaya: "Aman kardeşim hiç sorma 9 sene yaptım ben bu işi ama gel bir de bana sor. Hayatımın en yıpratıcı 9 yılıydı. Ne gecen belli ne de gündüzün belli  3 ila 4 saat uyku ile yollardasın. Ben de biliyorum en az 8 saat uyumam gerek ama ne mümkün! yüklediğimiz yükün yetişmesi lazım. Ekmek davası işte iş seni beklemez ki o yük yerine zamanında ulaşacak. Ocak ayının soğuğunda Ağrı’ya Temmuz’un sıcağında Adana’ya gidersin. Sen söyle kardeşim sence çekilir mi? Türkiye sınırları içerisinde gitmediğim il kalmadı, neredeyse tüm ilçelerine gittim avucumun içi gibi bilirim. Yollarda ne çileler çektim ne çileler!"

Kanada yıllık 80 bin dolar maaşla çalışacak tır şoförü arıyor - Dünya  Haberleri

Şu anda mutlu musun dediğimde Yunus Çiçekli önce gülümsüyor ve anlatıyor: "Ben şimdi anlıyorum ki çok para kazanmak mutluluğu çok da getirmiyormuş. Çok paran olsa ne olur ağız tadıyla yiyemedikten sonra. Aksam mesain bittikten sonra eve gitmek ne kadar güzelmiş. İnsanın ayağını uzatıp hanımı ile televizyon izlemesi ne büyük mutlulukmuş ben şimdi anladım. Atalarımız ne kadar güzel söylemiş azıcık aşım kaygısız başım…

Yine sohbetimizin başına dönüyoruz ve soruyorum. Yollarda neler yaşadın?

Yüzü biraz düşüyor ama yine de anlatıyor Yunus Çiçekli:” Kimi yollar var kaymak gibi onlar güzel akıp gidiyor. Hiç yorulmadan gidiyorsun. Kimi yollar ki dağların arasından geçersin gecenin bir yarısı. Hiç olmadık düşüncelere kapılırsın. Yolculuğun bir de Doğuya ise terörist bile kesebilir yolunu. Yolda ses yok seda yok ışık namına bir şey yok ancak birkaç araç geçerse oradan onların ışıkları. Bu ışıksızlık kazalara da sebep olur tabii… Ben de büyük bir kaza geçirdim. Tırın halini görenler benim o araçtan sağ çıktığıma mucize gözüyle baktılar. Hani derler ya verilmiş sadakamız varmış diye. Dedim ya kardeşim çekilecek çile değil şu kadarcık söyleyeyim “Ömür biter yol bitmez..”

Sohbetimizin sona geliyoruz vermek isteğini mesajları soruyorum O da çok önemli noktalara dikkat çekiyor: “Bizim araçlarımız gibi geniş ve uzun araçların arkasında seyir ederken takip mesafesine uysunlar bizim yükümüz çok ağır bize karşı biraz hoşgörülü olsunlar, sollama yaparken çok dikkatli olsunlar bu işi yapmış ve halen yapan arkadaşlarıma kolaylık diliyorum. Allah yardımcısı olsun sabırlar diliyorum”