2020 yılı faaliyet raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan  Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan :" Bugün Odunpazarı'nı konuşacağız. Bugün günlerden Odunpazarı. Burhan Bey'in 2 dönemi ile Kazım Kurt'un 2 dönemini kıyaslayacağız. CHP'li Belediyeler 'Tıkır tıkır mı? Takur takur mu çalışıyor bakacağız. Pandemi dönemi imalata, üretmeye çalışmaya engel değil. Pandeminin karkasına sığınılmasın. Dünya Sağlık Örgütü'nün Başkanı Türkiye Pandeminin güçlü kahramanı diye bağırdı. Odunpazarı Belediyesi 2020 yılında ne yaptı? Bu kadar zahmet edilip hazırlanan raporda sanal ortamda hazırlanan ifadeler yer alıyor! Sanal ortamda hizmet hazırlayanlar sanal oy peşine düşerler. Odunpazarı Belediyesi'nin Halk masası çok iyi çalışıyor. Sadece 2020 yılında temizlik işleri ile ilgili 1776 fen işleri ile ilgili 1706 talep ve istek belediyeye iletilmiş. Bu da bir belediyenin ne kadar çalıştığını gösteriyor. " dedi. 


"Hizmet yoksa neyi konuşacağız"

Konuşmalarına devam eden Özcan: "2020 yılının performansına bir bakalım. 1 yıl içerisinde 1 kez Ortak Akıl toplantısı yapılması hedeflenmiş sonuç 0, Kentsel dönüşüm hedef 2 sonuç 0 kapalı pazaryeri hedef 2 sonuç 0 Halk merkezi hedef 3 sonuç 1 cemevi hedef 1 sonuç 0 son olarak baktığımızda hizmet yoksa neyi konuşalım. 276 milyon liralık bütçe, 220 gider 40 milyon tasarruf yapılmış. Bütçenin sadece yüzde 5'i yatırım. Şimdi soruyorum. Pandemi belediyelerin hizmet yapması için avantaj mı, dezavantaj mı? Hükümet için avantaj mı dezavantaj mı? Burada özellikle söylemek istediğim pandemi döneminde sosyal yardımlar için devletin kendisine verilen bütçeyi kullanmamış. Dünya kadar hizmet bütçenin yüzde 2'sini kapsıyor. Geri dönüşüm bu yöntemle yapılmaz. Geri dönüşümde kullanılabilecekler çöp oluyor" Şeklinde konuştu.


Özcan: "Burhan Sakalı ile Kazım Kurt'u kıyaslayacağız"


 Kentsel dönüşümde bizim ile ilgili kısmı inkar etmiyoruz diyen Özcan:" Karapınar özelinde soruyorum. TOKİ ile işbirliği yapacak mısınız? İmar çalışmalarıyla ilgili halk tepkili bölge halkı ile konuşmanızı tavsiye ediyorum. Burhan Sakallı dönemi ile Kazım Kurt dönemini kıyaslayacağız. Kimin hizmet yapığını göreceğiz. Tarihi Odunpazarı bölgesi bugünkü haline AK Parti döneminde geldi. " Dedi.

Kurt: "60 milyon alacağımız var"


Tüm değerlendirmeler yapıldıktan sonra konuşan Kazım Kurt: "Pandemi döneminde gelirimizde düşüş var. Maske hijyen giderleri hepsi pandemi ile ilgili. Pandemi döneminde kısa çalışma uyguladık. Çünkü bizim için insan sağlığı önemli. Bu da bizim iş üretme gücümüzü düşürdü. 60 milyon alacağımız var. 10 ila 15 milyon alacağımız geçmişten kalma. Odunpazarı tasarrufa önem veren bir belediye Türkiye'de örnek teşkil eden bir belediye. 
871 ailenin Halk Marketten temel gıda ihtiyaçlarını karşıladık. Pandemide çok zor dönem yaşayan esnafa Halk marketten destek sağladık. Biz bahanelere sığınmayacağız. 25 vizyon projemizin yarısını 2 yılda yaptık. Güneş enerjisi santralini bitireceğiz. Elektrik ihtiyacımızı karşılayacağız. Hem de ODEŞ'a satacağız oradan gelir sağlayacağız. Özel kalem harcamalarımız bütçenin yüzde 1'ini içeriyor. Basın yayın harcamamız bütçemizin yüzde 1. 16'yı kapsıyor. Açmayı söz verdiğimiz kreşleri bitirdik sadece açamadık. Taziye evi bitmek üzere Taziye çadırı yapılacak. Borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz. Öz gelir kaynağı yaratmaya çalışıyoruz. Karapınar'da 2. etabı yapın ya da yetki verin  biz yapalım. 10 yılı kıyaslayın korkumuz yok. Yenikent pazaryeri ihaleye hazır. Parası hazır. Gündoğdu'ya verdiğimiz sözü tutacağız, cemevini yapacağız. Türkiye kötü yönetiliyor. Üretim yapılmıyor. Tarihi Odunpazarı bölgesi ile ilgili çalışmalarının parasını Türk Dünyası Vakfı verdi" ifadelerine yer verdi.