Belediyelerin esnafa verdiği destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan:” Esnafa yapılacak destekleri destekliyoruz. Biz bu desteklerin genişletilmesinden yanayız. Sıkıntı çeken esnafımızın sözcüsü oluruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan:” İngilizlerin kullandığı bir söz var “odadaki fili görmemek” yaşanan sıkıntıların standartlaşmasını anlatan bir söz. Damacana sorunu neden yaşandı? 96 adet araç nerede? Kaçak yapı iddiaları? Gibi soruları sormak bu konulara Büyükşehir Belediyesinin muhatap olması çok ilginç” dedi.

DİKKATLİ OLUNSAYDI SORUN YAŞANMAZDI

Kalabak Suyu’nda yaşanan damacana sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özcan:” Bu süreç dikkatli yürütülseydi, iyi takip edilseydi bu sorun hiç yaşanmazdı. Ben bir eleştiride bulunursam çözümü de sunarım. Ben Belediye Meclislerinde dile getirdim. Bir damaca tesisi kazandırılabilirdi. ESKİ genel müdürünün görevden alınarak sorunun çözülmeye çalışılması doğru değildi” dedi.

“HİZMET İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLSİN”

İhtisas OSB’sinin yapılması planlanan arazi ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine Özcan:” Şehrin tüm enerjisi bu konuda birlikte hareket etmeli. Eskişehir’e ihtisas OSB’si kazandırılması çok önemli. Bu hizmet kişisel çekişmelere kurban edilmemeli. Verimli alanlara yapılmasın ama yapılsın nereye yapılmasından ziyade bu hizmetin Eskişehir’e kazandırılması çok daha önemli” Dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eskişehir gündemini uzunca bir süre meşgul eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in içinde bulunduğu Kaçak Yapı iddiaları ile ilgili Özcan:” Normal vatandaşa yapılacak uygulama yapılacak mı diye sorduk. Evet denildi. Mecliste konu konuşulduğunda inkâr değil kabul edildiği yönündeydi. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.