Şube Başkanı Ömer Erol yapılan kan bağışının ardından kısa bir açıklama yaptı. Ömer Erol açıklamalarında şu ifadeleri kullandı.
"Ülkemizin Suriye sınırı ve iç güvenliğimizi doğrudan tehdit eden Fırat’ın doğusuna konuşlanmış bulunan pkk-pyd terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürütmekte olduğu Barış Pınarı harekâtının başlıca amacı ülkemizin sınırlarının güvenliğini sağlamak ve ülkemiz için tehdit oluşturan kukla terör örgütünü etkisiz hale getirerek aynı zamanda komşu ülkeler için de tehdit oluşturmasını engellemektir.
Bölücü terör örgütüne karşı yapılan bu harekâta vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sadakatle bağlı Polis emeklileri olarak Genel Başkanımızın da basın açıklamasında belitmiş olduğu gibi birlik ve beraberlik ruhuyla her zaman ve her şartta devletimizin ve aziz milletimizin yanında bulunduğumuzu, bizlere verilebilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu Türk milleti ile paylaşıyoruz. 
Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Eskişehir Şubesi olarak; Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz. Kahraman ordumuzun başarıları daim olsun."