AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, eski dostu olan merhum şair ve yazar Cahit Zarifoğlu ile şair Abdurrahim Karakoç'u ölüm yıldönümlerinde unutmadı ve bir anma mesajı yayınladı. 

Nabi Avcı sosyal medyadan yayınladığı mesajda, "Sevgili Cahit Ağabey ile sevgili Abdurrahim Karakoç’u, ölümlerinin sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz" dedi. 

"Yemin ederim ki gerisi boş bir yankılanmadır..."

Nabi Avcı ayrıca, Cahit Zarifoğlu’nun Ekim 1979’da kendisine yazdığı mektubun görüntülerini de paylaştı ve mektuptaki şu sözlerin altını çizdi: 
""Dileriz omuz omuza duran müslümanlardaki duyguyu da üretebilmeliyiz ve bunun tek düşmanı olan kibri, kendi içimizdekinden başlayarak öldürmeliyiz.Yemin ederim ki gerisi boş bir yankılanmadır."

İşte o mektubun tamamı... 

Cahit Zarifoğlu'nun Nabi Avcı'ya 9.10.1979'da yazdığı mektubun tamamı şöyle: 

"Sevgili dostum 
Umarım ailecek sıhhat ve afiyettesiniz. 
Yeryüzü'nün açılışına katılmak isterdim, olmadı. Kutlamakta, hayırlı olsun demekte bile geç kaldım. 
Kitap, dergi, her ne faaliyet yapacaksanız, onlara umutla bağlanıyorum. 
Ankara’da olduğum zaman uğradığımda, İstanbul’da olduğum zaman yazarak projeler hakkında bilgi verirsen sevinirim. 
Yaptıklarımızı hem tam sahiplenerek, hem de asıl sahibi kendimiz değiliz diyerek, onları sahip oldukları eş amaç için birbirimize açarsak, ölüp gittiğimiz zaman bizleri aşmış ve bizlere bağlı olmaktan kurtulmuş “iş”ler bırakırız. Çalışmak ve üretmek zorundaysak bu sadece dergi ve kitaplar olmalıdır. Dileriz omuz omuza duran Müslümanlardaki duyguyu da üretebilmeliyiz ve bunun tek düşmanı olan kibri, kendi içimizdekinden başlayarak öldürmeliyiz. Yemin ederim ki gerisi boş bir yankılanmadır. 
Bizler bildiğin miras üzereyiz. 
Dördüncü senesine girecek olan Mavera için imkanlar aramaktayız. 
Kısa zamanda görüşmek üzere hoşça kal. 
Arkadaşlara da kutlamalarımı ve selamlarımı iletmeni rica ederim. 
Gözlerinden öperim. 
Cahit Zarifoğlu"

"Yedi güzel adam"ın şairi... 

Şair ve yazar Cahit Zarifoğlu, 1 Temmuz 1940'ta Ankara'da dünyaya geldi.  Zarifoğlu, Şanlıurfa'da başladığı ilköğrenimini, 1951'de Kahramanmaraş'ta tamamladı.

Babasının görevi sebebiyle Zarifoğlu'nun çocukluğu Silvan, Baykan, Siirt, Siverek ve Kızılcahamam'da geçti. Usta kalem, lise son sınıfta edebiyat ve matematik derslerinden bütünlemeye kaldığı için 1955'te başladığı lise öğrenimini 1961'de bitirdi.

Kahramanmaraş'a dönerek kısa bir süre vekil öğretmenlik yapan Zarifoğlu bir gazetede çalışmaya başladı. Başarılı edebiyatçının ilk şiirleriyle denemeleri, yerel gazete ve dergilerde yayımlandı.

Lisede Türk edebiyatının önemli isimleriyle dostluklar kurdu
Zarifoğlu ile Türk edebiyatının önemli isimlerinden Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Erdem Bayazıt ve Mehmet Akif İnan'ın Maraş Lisesinde başlayan arkadaşlıkları, "Diriliş", "Edebiyat" ve "Mavera" dergilerinde sürdü.

Daha sonra "Yedi Güzel Adam" olarak da hatırlanacak olan aynı arkadaş grubu, 1956-1959 arasında "Yenilik", "Yeni Ufuklar", "Seçilmiş Hikayeler", "Türk Sanatı", "Varlık", "Yeditepe", "Dost", "Pazar Postası" gibi yayınlarda yer alarak, "Maraş'ın Sesi" gazetesinin sanat sayfasında yazı ve eleştiriler kaleme aldı.

Cahit Zarifoğlu, Eskişehir'de Türk Hava Kurumu'nun uçuş kurslarına katılarak Milli Model Uçak B Sertifikası aldı. Jet pilotu olmak istediyse de kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Hava Harp Okulu'na devam edemedi.

İstanbul'da üniversite öğrenimi gördüğü dönemde, Necip Fazıl Kısakürek ile Sezai Karakoç'un, Cahit Zarifoğlu'nun kişiliği ve şiiri üzerinde büyük etkisi oldu.

"Yedi Güzel Adam" kitabı 1973'te çıktı

Başarılı edebiyatçı, ömrünün son yıllarında yöneldiği çocuk edebiyatında kaleme aldığı "Yürekdede ile Padişah" eseriyle, 1984'te Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülünü kazandı.


"Bir prensti ve anadan doğma şair"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "ağabey" dediği dostu Cahit Zarifoğlu için bir söyleşide şöyle demişti: "Cahit Zarifoğlu tam bir prensti, duruşuyla, eylemiyle, nezaketiyle, sanatıyla anadan doğma şairdi"


Abdurrahim Karakoç... "Mihriban"ın şairi... 

Abdurrahim Karakoç (7 Nisan 1932, Kahramanmaraş – 7 Haziran 2012, Ankara) Türk şair, gazetecidir. 1932 yılının Nisan ayında Kahramanmaraş’ın, Ekinözü ilçesinde dünyaya geldi. Dedesi, babası ve kardeşleri de şair olduğu için küçük yaşlarda şiire merak sardı. İlk yazdığı şiirleri iki kitap olacak hacimdeyken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını ‘Hasan’a Mektuplar’ ismi altında 1964 yılında yayımlandı.

1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi. 1981 yılının mart ayında emekli oldu.

1985 yılında gazetecilik yapmaya başladı. Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşunda yer aldı ve siyasete girdi. Sonra siyasetten ayrıldı. 

2012 yılında ciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle bir süre Konya’da tedavi gören Karakoç.7 Haziran 2012 tarihinde hayatını kaybetti. 
Mihriban, Hasan’a Mektuplar, Eli Kulakta, Vur Emri, Kan yazısı, Beşinci Mevsim gibi çok sayıda şiir kitabı bulunmaktadır. 

Karakoş'un birçok şiiri bestelenmiştir, en bilinen şiirlerden biri de Musa Eroğlu tarafından bestelenen ve Türk Halk Müziği'ne de mal olan "Mihriban" şiiridir...