Regaip kelime anlamı açısından rağbet olunan üzerine ihmal edilmemesi gereken anlamlarına geldiğini söyleyen eski vaiz Yüksel Arslanbaşı Regaip Kandili Ramazan Ayının müjdecisi olduğu için çok kıymetlidir” dedi. 

Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (SAV)’ın rivayet edilen hadisleri içerisinde “Receb Allah’ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır.” Şeklindeki ifade, Recep Ayı içerisinde yer alan Regaip Kandilinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 


Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (SAV)’ın Regaip Kandiline verdiği öneme değinen Arslanbaşı: “Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (SAV) bugünleri oruçlu geçirirdi ve ümmetine de bugünleri oruçlu geçirmeyi tavsiye ediyor” Şeklinde konuştu. 


“PEYGAMBER EFENDİMİZ ORUÇ TUTARDI”


Regaib Kandilinin nasıl idrak edilmesi gerektiğini anlatan Arslanbaşı: “Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (SAV) bugünlere gerekli hassasiyeti gösterirdi, bol bol dua ederdi. Ve Kur’an’ı Kerim okurdu. Sadece Regaip Kandilinin değil tüm Kandillerin edilen duaların boş çevrilmeyeceği günler olarak Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (SAV) işaret ediyor. Her zamankinden daha çok tövbe edilmesi gereken günler olarak bizlere tavsiye ediyor” ifadelerin bulundu.


“BOLCA TÖVBEDE BULUNUN”


 Bugüne özel bir ibadetin olmadığını dile getiren Arslanbaşı Regaip Kandili tövbe kapısının açık olduğu günlerden çok fazla tövbe edilebilir, oruç tutulabilir, istenirse nafile namazları kıllanabilir” dedi.