Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Rektör Vekili Şenocak, mesajında; "Medeniyetler beşiği Anadolu, yetiştirdiği gönül ehli insanlar ve onların büyük bir inançla yaydıkları mesajlar sayesinde asırlarca kardeşlik ülküsünün merkezi olmuş, bu ülküye sımsıkı sarılmıştır. Bu gönül ehli kamil şahsiyetlerden biri de Eskişehir’imizin yetiştirdiği değerlerden olan büyük mutasavvıf Yunus Emre’dir. Bu yıl 6-10 Mayıs tarihleri arasında anacağımız Yunus Emre’ye ve onun dizeleriyle, yaşam felsefesiyle verdiği derin anlamları idrake bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Onun sözleri, bugün mazlum ve mağdur bölge halklarına merhem olmak için çabalayan Türk insanına umut olacak, birlik ve beraberliğe dair ümitleri yeşertecektir. Anadolu insanını ilim, irfan ve iman ile yoğuran Yunus Emre, ölümsüz dizelerinde her çağa hitap edebilen o yalın Türkçesi ile Türk dilinin ve kültürünün temel taşlarından olmuştur. ’Hakk’ı gerçek sevenlere cümle âlem kardeş gelir.’ diyerek ayrışma ve çatışma yerine birlik, beraberlik ve hoşgörü tohumlarını yeşertmiştir. Onun insan merkezli felsefesi sınırları aşmış, evrensele ulaşarak İslam dışındaki inanç ve kültürler için de ilham kaynağı olmuştur. Böylesine kıymetli bir manevi değerin mirasçısı olan bizler, ancak Yunus Emre gibi kadim değerlerimize, kültürümüze sahip çıktığımız sürece “biz” idraki ile kenetlenecek, Anadolu’yu bir huzur yurdu kılabileceğiz.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası vesilesi ile başta Yunus Emre olmak üzere kültürümüzün yetiştirdiği, ilim ve irfanı ile yolumuzu aydınlatan tüm manevi rehberlerimizi rahmet ve sevgiyle anıyorum" ifadelerini kullandı.