Şehitkamil Belediyesi 5. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupasında şampiyonlar final müsabakalarının ardından belli oldu. Erkekler kategorisinde şampiyonluk ipini Özel Kolej Vakfı Orta Okulu göğüslerken, kızlar kategorisinde zirvenin sahibi M. Tuncay Aykaç Orta Okulu oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği işbirliğiyle organize edilen 5. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası’nda dereceye giren takımlar, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynanan final müsabakalarının ardından belirlendi. Kupanın erkekler kategorisinde Özel Kolej Vakfı Orta Okulu namağlup şampiyonluğunu ilan ederken dereceye giren diğer takımlar M. Tuncay Aykaç Orta Okulu, Sabiha Rıfat Kaleoğlu Orta Okulu ve Özel Deva Koleji Orta Okulu oldu. Potanın perilerinin kıyasıya mücadelesine sahne olan final grubunda ise M. Tuncay Aykaç Orta Okulu, şampiyonluk kupasını kaldıran isim oldu. Kupanın kızlar kategorisinde 2.’lik koltuğuna Özel SANKO Koleji Orta Okulu otururken Turgut Özal Orta Okulu ve 30 Ağustos İmam Hatip Orta Okulu dereceye giren diğer isimler oldu.

Şenlik havasında tamamlandı

Şehitkamil Belediyesi 5. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası’nın ödül töreninde gerçekleştirilen organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, kupanın şenlik havasında tamamlandığını ifade etti. Alkoçak, "Kurumlar arası işbirliğiyle düzenlenen 5. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası’nı adeta şenlik havasında tamamladık. Tüm okul basketbol takımlarımız centilmence yarıştılar. Kısa bir süre sonra start alacak olan kulüpler arası yerel ligler ve okul sporları ligleri öncesince tüm sporcularımız, antrenörlerimiz ve hakemlerimiz için önemli bir hazırlık süreci oldu. Bu organizasyonlarda camiamız bir araya geliyor bu sayede önemli bir sosyal bağ kuruyoruz. Bundan sonraki yıllarda bu organizasyonların düzenlenmesi adına Türkiye Basketbol Federasyonu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Rakiplere kutlama

Kupanın kızlar kategorisinde şampiyonluk kupasını müzesine götüren M. Tuncay Aykaç Orta Okulu sporcularından Reyyan Adıgüzel, organizasyon süreci boyunca centilmence mücadele eden rakip takım arkadaşlarını kutladı. Adıgüzel, “Kupada 24 okul basketbol takımından 300’ü aşkın sporcu dostça mücadele etti. Şampiyonluk kupasını kaldırmak elbette çok anlamlı ama bundan çok daha önemlisi basketbol branşı adına önemli kazanımlar elde ettik. Yeni arkadaşlıklar edindik. Şampiyonlukta emeği geçen ve dostça mücadele eden tüm arkadaşlarımı ve teknik heyetleri kutluyorum. Uzun yıllar basketbol oynamak istiyoruz. Son 5 yıldır Şehitkamil Belediyemizin düzenlediği organizasyonlarla parke üzerinde yerimizi alıyoruz. Bu organizasyonların ilerleyen yıllarda da devam etmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha