Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, beraberindeki heyetle birlikte Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya ziyarette bulundu.

İki kurum yetkililerinin yer aldığı görüşmede, üniversite ile Kalkınma Bakanlığı arasında imzalanan ve “Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Projesi" kapsamında yürütülen “Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesi” hakkında görüşüldü. Görüşmenin gündeminde ise Alpu’da yapımına devam edilen ve yakın bir zamanda da tamamlanması planlanan URAYSİM Projesinde yer alan; arazi, kampüs binaları ile statik ve dinamik test ünitelerinin yanı sıra projede görev alan ve bu kapsamda yurt dışındaki yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini tamamlayarak üniversiteye dönüş yapan öğretim elemanlarımız hakkında da görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca; Ar-Ge, test tezgâhları ve test yolları olmak üzere 3 önemli aşamadan oluşan URAYSİM Projesi kapsamında, çeken ve çekilen vasıtaların testlerinin yapılacağı test merkeziyle ilgili hangarlarda gerçekleşecek olan testler ile projenin üçüncü aşaması olan yolda sürüş testleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ülkemiz ve Eskişehir açısından önemli bir proje

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya “Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi Projesi”nin, ülkemiz ve Eskişehir açısından önemli olduğunu ve bu kapsamda da çalışmaların tüm hızıyla sürdürülmesi gerektiğini iletti.

Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi Projesi ile devletimize, bölgemize ve milletimize katkı vermekten dolayı büyük mutluluk duyacaklarına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da, böyle önemli bir proje sağladıkları desteklerden dolayı da Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye teşekkürlerini iletti.