İlimizde hayvancılık alanında yaygın bir besicilik yapılmasına rağmen mezbaha bulunmaması  ve sadece özel sektör tarafından işletilen mezbaha olması nedeniyle üreticilerimiz ciddi sıkıntılar yaşamakta , kesim için başka illere gitmektedir şeklinde ifade eden Savaş açıklamasına şu şekilde devam etti:"Eskişehir’de son günlerde bir mezbaha ve et kombinası yapılması ile ilgili görüşler kamuoyunda yer almaktadır yapılacak tesisin ve hazırlanan projenin ise Alpu yoluna yapılacağı belirtilmektedir.
Eskişehir’e bir mezbaha ve et kombinası yapılacaksa bunun yeri Beylikova’mızda bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmalıdır. Süt diyarı olarak geçen Beylikova’mız yeri ve konumu ile Eskişehir’in ve hatta bölgenin hayvancılık merkezi olabilecek potansiyele sahiptir"
 Eskişehir'e bir mezbaha ve et kombinasının neden Beylikova'ya yapılması gerektiğini Savaş şu sözler ile ifade etti; "Eskişehir’de yapılacak bir mezbaha ile ilgili olarak 2018 yılında Eskişehir Büyükşehir Meclisinde alınan karar gereği yapılacak ilk mezbahanın Beylikova Besi OSB içerisine yapılması kararı bulunmaktadır. Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesine mezbaha için özel sektör görüşmeleri olduğunu biliyoruz , duyuyoruz. Eskişehir Ticaret Borsası tarafından projesi hazırlanan Et Kombinası , Soğuk Hava Deposu ve Canlı Hayvan Borsası Tesisi projesinin de Beylikova’ya yapılmasını talep ediyoruz. Beylikova’ya yapılacak mezbaha ve et kombinası yatırımı ilçemizde istihdam , ekonomi ve göç gibi pek çok sorunu çözecektir"
"Destek vermeye davet ediyoruz"
Beylikova’ya yapılacak , Beylikova’nın yararına olacak , Beylikova’mızın gelişimine , büyümesine , ekonomisine katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Savaş:  "Eskişehir’e yapılacak mezbaha ve et kombinasının  Beylikova’ya yapılması ile talebimizi ziyaretlerimizde ve görüşmelerimiz de dile getiriyoruz ve bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi de bizlere destek vermeye davet ediyoruz" dedi.