MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak 1071 akademisyenin terör propagandasına cezayı hak ihlali gören Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri imzalayan 1071 akademisyene “milli mücadeleye verdikleri katkıdan dolayı kendilerini kutlarım” sözleri ile destek verdi. Sazak, yaptığı paylaşımdı şunları kaydetti:

“Şurası iyi bilinmelidir ki; Türk Devleti ve Milleti yani bizler müstemleke değiliz. Değerlerimiz, inançlarımız ve geleceğimiz vardır. Kendini bilmez, geçmişinden bir haber, sözde “okumuş” akademisyenlerin ve buna benzer yetkililerin bilhassa seferberlik halinde olmamız gereken günlerde terörü ve teröristi destekleyen ve açıktan ima eden bildirililerin masumane olmadığı, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olduğu malumdur. 

Anayasa Mahkemesinin alenen belli olan sözde “barış bildirisini” hak ihlali yapıldığı kararı alması yanlıştır. Bu karar teröre işbirliği sağlayan bir destektir. Bu karara tepki koyan 1071 duyarlı ve vatansever akademisyenlerin tepkisi haklıdır. Milli mücadeleye verdikleri katkıdan dolayı kendilerini kutlarım.

Türk devletinin ve milletinin bekasını, istiklalini ve istikbalini engelleyecek hiçbir hakka; ifade özgürlüğü, insan hakları, demokrasi, özgürlük ve barış maskeleri altında emperyal uşaklığına izin verilmesi beklenmemelidir.

Ayak takımı dağda silahşörlük, okumuş geçinen aydını ise kalemşörlük yaparak terörü desteklemektedir. Etken madde ve dolguların tespitine çok dikkat edilmelidir.”