İthal edilecek şekerin ton başına maliyetin bin 300 lira olacağına dikkat çeken Naci Erdemli üreticiye ise verilen fiyatın bin 100 lira olduğunu ithal için verilecek paranın üreticiye verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Pancar ekiminin çiftçiye para kazandırmadığını savunan Erdemli, çiftçiye verilen ton başına bin 100 liranın çiftçinin girdi maliyetlerine yetmediğini ileri sürdü. 

8 milyon 400 bin ton olması gereken pancar üretiminin 7 milyon tonda kaldığını belirten Erdemli, “Devlet bu aradaki farkı şeker ithalatı olarak gerçekleştirecek. Fas Cezayir gibi ülkelerden ithalat yapılacağını öğreniyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk şeker ithalatını görüyoruz. Üreticimize verilmeyen para yurt dışına gitti. Pek çok üründe olduğu gibi yanlış politikalardan dolayı ülkemiz şeker de sorun yaşamaya başladı. Tüketicimiz şekerin çok pahalı olduğunu üretici de verilen fiyatın az olduğunu kazanmadığından yakınıyor. Hepimiz zarar ediyoruz. Planlama hatalarından dolayı ülkemizin dövizi yurt dışına gidiyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de de şeker pancarı kotasının dolmadığını dile getiren Erdemli, kotanın ekim azlığından dolayı dolmadığını ve Eskişehir’deki kotanın da yüzde 15- 20 civarında eksik kaldığını ifade etti.