Uğur Tepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadeler yer alıyor;

"Milletimizin var olma mücadelesini yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte yeni bir devletin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğu ulusal egemenliğimizin tarihidir. Aynı zamanda bu tarih, Atamızın çocuklara duyduğu sevginin, inancın ve değerin bir göstergesi, yarınlarımızın umudu olarak çocuklara armağan ettiği bu büyük gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiş, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. 

Çocukların kalbinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini yeşertmenin önemli bir adımı saydığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı gururla, coşkuyla ve aynı heyecanla ve her seferinde üzerine biraz daha katarak kutlamaya devam ediyoruz. Bütün gayretimiz kardeşlerimizin bugün olduğu gibi gelecekte de doya doya gülmeleri, mutlu olmaları ve bayram coşkusunu hissederek çocukça yaşamalarıdır.
Gelecekte de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği kardeşlerimin sağlıklı, erdemli, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, vatanını, milletini seven, manevi değerlerine saygılı, sahip çıkan, görev ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesi her zaman en büyük temennilerimiz arasında yer alacaktır. 

Sevgili kardeşlerim;

Bizler her zaman sizlerin yanlarında olacağız ve ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişimin kaynağı olarak gördüğümüz sizleri destekleyeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. Sevgili kardeşlerimizin ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramımızın ülkemize ve kardeşlerime güzel ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."