Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Alpu Belediyesi ile sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları için iş birliği protokolü imzalandığı açıklandı. Protokol ile Alpu’da tedavi ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına hizmet verilmesi sorumluluğunun Odunpazarı Belediyesi tarafından alındığı ifade edildi. Protokolün imza törenine Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt ve Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller katıldı.

Protokol kapsamında sokak hayvanlarının toplanması ve kısırlaştırma işlemlerinin Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak ekip tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp, bakım ve kayıt altına alınmasından sonra, sahiplendirilemeyen hayvanlar ilgili kanun gereği alındıkları bölgeye geri bırakılacakları belirtildi.

Kazım Kurt, “İmzalanan bu iş birliği protokolü ile Alpu ilçe sınırları içerisinde bulunan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve kısırlaştırılması sonrası tedavi ve bakımları Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacak” dedi.