İşletme sahibinin açıklamalarına göre Zorlu Enerji çalışanları Eskişehir’de faaliyetlerine devam eden bir esnaf dükkanına 12 aylık sabit fatura teklifi ile gittiler. 

Yapılan görüşmeler sonucunda taraflar anlaştı ve 1 yıllık sözleşme imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre esnaf dükkanı 12 ay boyunca başka bir firmanın sözleşme teklifini kabul edemeyecekti. İşletme de Zorlu Enerjiye kullandığı her 1 kHw elektrik kullanımı için 53 kuruş + 25 kuruş toplamda 78 kuruş sabit enerji kullanım bedeli ödeyecekti. 25 Haziran 2021 tarihinde imzalanan sözleşme anlaşma gereği 1 Ağustos 2021 tarihinde başlayıp 31 Temmuz 2022 tarihinde sona erecekti.

Ancak ne olduysa 3 ay sonra oldu. Enerji kullanım bedellerine gelen zamlar bile açıklanmadan imzalanan sözleşme Zorlu Enerji tarafından feshedildi. Bu durumdan habersiz olan esnafa Kasım ayında yaklaşık 3600 kHw elektrik kullandı. 2808 + vergiler civarında bir fatura gelmesi gerekirken 3808 + vergiler şeklinde bir fatura çıkarıldı. Esnaf bu faturayı öderken Aralık ayını bekledi ve aynı durumun devam ettiğini gördü. Üstelik daha da zamlı.

Aralık ayında 3100 kHw elektrik kullanan firmaya anlaşmaya göre 2418 + vergiler şeklinde bir fatura çıkarılması gerekiyordu. Ancak 5580 + vergiler şeklinde bir fatura yazıldı. Yaşadığı durum karşısında firma yetkilileri ile görüşen esnaf umduğunu yanıtı alamadı. Sözleşmede yer alan bir madde gereği Zorlu Enerji bu sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir yanıtını alan esnaf tam anlamı ile hayal kırıklığı yaşadı.

Sözleşmeyi okumadan imza attığını belirten Eskişehirli esnaf yapacak bir şey olmadığını, Zorlu Enerji verdiği sözün arkasında durmadığı için üzüntülü olduğunu ifade etti.