İlk kez 2015 yılında Tataristan’ın Kazan şehrinde yapılan Green Fitness Spor Şenliği, Büyükşehir Belediyesi ve Tasigo Otel’in katkılarıyla Eskişehir’in birçok parkında farklı spor etkinlikleri ile gerçekleştirildi. Kapanışı Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı'nda birbirinden renkli etkinlikler ile yapılan şenlik boyunca Eskişehirliler spor ile iç içe bir hafta geçirdi.  
Kardeş şehir Kazan işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Green Fitness Spor Şenliği Kentpark, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kanlıkavak ve Dede Korkut Parkı’nda bir hafta boyunca devam eden spor etkinliklerinin ardından düzenlenen kapanış etkinlikleri ile sona erdi.  Gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerin düzenlediği Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'da vatandaşlar sıcak havanın keyfini spor yaparak çıkardılar. 
Başta kadınlar olmak üzere tüm vatandaşların spor şenliğine büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, destekleri dolayısıyla başta Tasigo Otel olmak üzere Sablon, Macfit, Bossgym, Hello Food Station, 111 Dans Okulu ve Sportive'e teşekkür ettiler. Etkinlik sonunda Kazan'dan gelen spor eğitmenlerine teşekkür plaketi takdim edilirken, hafta boyunca #GreenFitnessEskişehir ya da #GFEskişehir hastagiyle sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan sporseverlere sürpriz hediyeler verildi.