SUAT ER: "YOL ARKADAŞLARIMI SATMAM"

Esnaf ve Snatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, bu Pazar günü gerçekleşecek olan birlik seçimleri öncesi adaylardan Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı’ya desteğinin söz konusu olmadığını söyledi.

Er, seçimlerle ilgili şu değerlendiremde bulundu, “Geçtiğimiz aylarda Şoförler Odası’na nokta koydum, şuan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı oarak görev yapmaktayım. Bugüne kadar Suat Er olarak hep dik durdum. Kimseye yalan dolan konuşmadan, ne isem oyum. Ben Adnan Karamanlı ile ilgili geçtiğimiz belediye başkanlığı seçimlerinden bu tarafa, Adnan Karamanalı benim yönetim kurulu üyemdi ve hemşerimdi, biz bununla belediye başkanlığı seçimlerinde ters düştük. Ters düştükten sonra kendisi Esnaf Kredi Kefaletten istifa etti. Ve yollarımız ayrıldı. Ama hiçbir kötü sözümüz yok, birbirimize karşı. Elbette ki ben kırıldım tabi ki. Emirdağlıysak madem ki, emirdağlılığı orada gösterseydi. Bir aydır bana çevremdeki insanlar Adnan Karamanlı ile dost olun, Adnan Karamanlı özür dilemeye gelecek, elini öpecek dediler. Ben de geçtiğimiz hafta Perşembe günü buyursun gelsin dedim. Bülent Çıraklı ile ikisi geldiler. Aynı şekilde bahsettiğim gibi özür dilediler, elimizi öptüler, sohbet muhabbet ettik. Sohbetten sonra ne ‘esnaf odalarına ben adayım bana destek ol’ dedi, ne Ekrem Birsen’in ismi geçti, kesinlikle hiç isim, destek ağıza alınmadı. Böyle bir şey konuşulmadı” dedi.

KEŞKE BANA SORSAYDI

Er, “Üzüldüm benim söylemediğim, mevzusu geçmeyen bir konuda böyle bir şey konuşulmadı ki. Şu anki mevcut Esnaf Odaları Birlik Başkanı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetiminde. Benim yanımda görev yapıyor bu insan. Keşke bana sorsaydı, ‘ben adayım esnaf odalarına bana desteğiniz tam mı başkanım’ diye sorsaydı bana. Onun için ben bugüne kadar hiçbir arkadaşıma yanlış yapmadım. Yola çıktığım ardaşlarımızı yolda satmadım. Suat Er’in ne oduğunu herkes bilir. Benim desteğimi alacak kişi böyle bir mevzuyu benimle konuşması lazım ki, benim ağzımdan çıkan söz ne ise onu da basına aktarması lazım. Mevzusu bile geçmedi. Genel, kurul, adaylık ve kime destek olduğum sorulmadı bile. Sorsaydı da söylerdim, desteğim veya değilim derdim. Adnan Karamanlı benimle belediye başkanlık seçiminden sonra üç yıldır konuşmuyor. Şimdi esnaf odaları seçimine bir ay kala mı Adnan Karamanlı’nın aklı başına geldi” 

Mevcut başkan Ekrem Birsen’i destekleyip desteklemeyeceği sorusunu ise Er, şu şekilde cevapladı, “Ekrem Birsen şuan benim yanımda denetim kurulu başkanım. Ben de hiçbir zaman yola çıktığım arkadaşlarımı yolda satmam”