Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici, "Covid-19 Pandemisinin beşinci ayını bitirdiğimiz şu günlerde üzülerek öğrendik ki, iki hekim meslekdaşımızı  daha pandemiye kurban verdik. Dün Kahramanmaraş’ da psikiyatri uzmanı 1985 doğumlu gencecik meslekdaşımız Dr. Mustafa Özlü, bugün ise Diyarbakır’ da Kadın Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun Covid-19 tanısı alarak vefat ettiler.  Pandeminin başlangıcından bu yana; 26 hekim meslekdaşımızı, toplamda ise 51 sağlık çalışanımızı Covid-19 nedeniyle kaybettik" dedi. 

"İki katına yükseldiğini gözlemliyoruz"
Ekici, "Normalleşme sürecinde ekonomik kaygılarla turizme yönelik yasakların getirilmemesi, önlemlerin vatandaşın inisiyatifine bırakılması, vatandaşın maskesiz, fiziksel  mesafe kurallarına uymadan dolaşması önümüzdeki günlerde pandeminin kontrol edilemez bir noktaya geleceği kaygısı uyandırmaktadır. Şu an bile bir ay öncesine göre bölgemizde ve tüm ülkede vaka sayılarının iki katına yükseldiğini gözlemekteyiz" diye konuştu. 

"Kurallara ve mesafeye uyun"
Ekici, "Biz hekimler tüm Eskişehir Halkını dikkatli olmaya, rehavete kapılmadan önümüzde uzun bir süreç olduğunun bilinciyle maskelerimizi kurallarına uygun, etkin olarak kullanmaya ve fiziksel mesafeye uyarak, mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durmaya davet ediyoruz. Covid-19 pandemisi nedeniyle  kaybettiğimiz başta meslekdaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.