Eskişehir - İstanbul arası karayolu ulaşımını 2,5 saate düşürecek olan Kuzey Marmara Otoyolu'nda önemli bir adım daha aşıldı... 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi törenle açıldı.... 

Törenle açıldı 

400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıldı. Düzenlenen açılış töreninin ardından Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı arası saat 23.59'da araç trafiğine hizmet vermeye başlayacak. 43,3 kilometresi anayol, 14,1 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 57,4 kilometre uzunluğundaki Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki bölümün açılış töreninde Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yüklenici firmaların yetkilileri ve davetliler hazır bulundu. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Asya ve Avrupa arasında ticaretin altın kolyesi Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit etabı açılış törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için şükranlarımı arz ediyorum. Bugün sizlerin huzurunda uluslararası yol statüsündeki, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin trafik yükünü azaltmayı hedefleyen 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun 57,4 kilometrelik Gebze-İzmit etabını hizmete açmanın onurunu yaşıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu sadece bir otoyolu değil, demir ve ulaşım modlarını da bağlayan bir koridor. Liderliğinizde hayata geçirdiğimiz her bir proje ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasında olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.Bakan Karaismailoğlu, “Dünyanın gıpta ile baktığı projelerimiz vatanımızın her bir köşesinde bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda, ekonomik ve sosyal açıdan canlılığı arttırmakta. Sizin ortaya koyduğunuz güçlü Türkiye modelinin yapı taşlarını oluşturmakta. Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nde inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu daha önce açılan kısımları ile İstanbul'un mevcut boğaz köprülerindeki yoğunluğu azaltmayı başarmıştır. Araçların şehir içine girmeden yüksek standartlı, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişi sağlanmıştır. 57.4 kilometrelik Gebze-İzmit etabının da trafiğe açılması ile İstanbul ile Kocaeli arasında yük trafik hacmine sahip TEM Otoyolu ve D100 karayoluna alternatif bir güzergah oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Tamamlandığında Eskişehir - İstanbul arası 2,5 saate düşecek 

Kuzey Marmara Otoyolu projesi tüm kısımları tamamlandığında Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesini, Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak, bu sayede İstanbul'dan Bursa'ya ulaşım 1,5 saate, İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı 4 saate ve İstanbul'dan Eskişehir'e ulaşımın 2,5 saate inmesi planlanıyor.