ESKİŞEHİR HABER - Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, 11 Mart tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde saptandığı açıklanan koronavirüs tehlikesine karşın bir takım tedbir uygulamalarının hayata geçirildiğini açıkladı.

Virüsün dünya genelinin yanı sıra komşu ülkelerimizde de baş göstermesi üzerine tedbir alınması gerekliliğinin belirdiğini ifade eden yetkililer, ilgili bakanlıkların kararlarına paralel olarak Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı kreşler, çocuk merkezleri, Belde Evleri, Deneyimli Kaferler, Gençlik Merkezleri, spor tesislerinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına, 14 Mart tarihinden itibaren geçici bir süre ile ara verildiğini ifade etti.

İlaçlama çalışmaları sürüyor

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, bilim insanlarınca tavsiye edilen virüsten korunma yöntemlerinin, soğukkanlılık ile göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatırken; ilçe genelinde geniş çaplı biçimde gerçekleştirilen ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Yetkililer, “Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan ekiplerce, kamusal alanlarda ilaçlama çalışmaları sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın yoğun şekilde geldiği belediyemizin idari binasının yanı sıra belediyemize bağlı Gençlik Merkezleri, eğitim verilen merkezler, Belde Evleri gibi noktalar ile Tepebaşı Belediyesi’nin kamu hizmetlerinde kullanılan araçları da ilaçlanmıştır. İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, özellikle virüsid, bakterisid ve fungisidlere karşı etkili olan antiseptik dezenfektan ilacı kullanılmaktadır. İlçe sınırları içindeki dezenfeksiyon ilaçlama faaliyetlerimiz yoğun ve özenli bir şekilde devam edecektir” denildi.

Etkinlikler ertelendi

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri ayrıca, belediye tarafından düzenlenen konser, tiyatro, sergi, panel, gezi gibi etkinliklerin, toplum sağlığının korunması amacıyla 2 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal edildiğini belirtti.