İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğindeki TGF Başkanlar konseyine Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından 100'ün üzerinde gazeteci ve  Cemiyet başkanları katılacak.
Toplantıda 3 gün boyunca yerel medyanın sorunları ele alınacak ve gazetecilere yönelik ‘Dijital Medya’ konulu bir de panel gerçekleştirilecek. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde anma törenine de katılacak olan TGF heyeti ayrıca İstanbul’un tarihi yerlerini gezme fırsatı bulacak.
 
YEREL MEDYANIN SORUNLARI ELE ALINACAK
 
İstanbul’da yapılacak konsey toplantısının büyük önem arz ettiğini dile getiren TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca toplantıya ilişkin şunları söyledi.
“ Toplantıda üç gün boyunca yerel medyanın içinde bulunduğu sıkıntılar ele alınacak. Kapanmakla yüz yüze gelmiş gazetelerin sorunları, hala yasalaştırılamamış internet medyası ve basın sektörü içerisinde çalışan binlerce gazeteci fikir işçisinin zorluklarla mücadelesi tartışılacak ve çözüm önerileri paylaşılacak. Bu açıdan İstanbul’daki başkanlar konseyini çok önemsiyoruz. Ev sahipliğini yapacak olan İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oğuzhan Bayrak ve yönetimine, organizasyona katkılarından dolayı Alpi Diş Hastanesi sahibi Murat Şahin’e teşekkür ediyorum.”
 
DİJİTAL MEDYA PANELİ
 
Program dahilinde gerçekleştirilecek panelde ‘Dijital Medya’ konusu ele alınacak. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aysel Çetinkaya gazetecilere dijital medyanın önemini anlatılacak.

PROTOKOL ZİYARETLERİ YAPILACAK
 
60. İstanbul Başkanlar konseyi kapsamında TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Tuzla Belediye başkanı Şadi Yazıcı ve Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin’i ziyaret edecek.