ESKİŞEHİR HABER - Prof. Dr. Erhan Eroğlu, konuşmasının başında, iletişimin öğrenilmesinin gereğini çarpıcı bir örnekle dile getirdi. Konuşmayı takip eden seçkin toplulukla, etkileşimli şekilde devam eden konuşmasında Prof. Dr. Erhan Eroğlu, ''İletişimin sağlıklı kurulabilmesinde; kullanılan dil ve özellikle 'sen' dili yerine 'ben' dilinin kullanılması önemlidir ve yaralıdır'' dedi.


  Harekete geç


  Başarı için harekete geçmenin ne demek olduğunu aktardığı anekdotlarla anlatan Prof. Dr. Erhan Eroğlu, ''İçten gelen bir çabayla harekete geçmenin hayatın her safhasında olduğu gibi iletişimde de gereklidir. Empati kurmanın, karşıdakini anlamanın iletişimdeki yeri çok önemlidir. Bunun için kişiye, kendisinden başka kimsenin yardım edemeyeceğini anlamak gerekir. İçinde bulunulan durumun oluş ve davranışın bir sonucudur.  Bu durumun değiştirilebilmesi için etkenin kişiye bağlılığı önemlidir'' dedi. Tarihten ve hayattan seçilmiş anekdotlarla konuşmasını sürdüren Eroğlu, ''Durumunu iyi değerlendiren, empati kuran, olumlu yaklaşan, yapıcı bir dil kullanan bireylerin, iletişimde de başarı sağlayacaktır. Hayatın bütün zorluklarına karşı mücadele ederek başarı sağlayan kişiler, mutluluğa erişirler'' dedi.
  Konuşmanın ardından Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, ''Prof. Dr. Erhan Eroğlu'nun şube bünyesinde sürdürülen Millî Mefkûre Mektebi'nin öğretim kadrosunda olması, mektebe devam edenler açısından ne kadar şanslı oldukları, bu konuşmayla ortaya çıktı'' dedi. Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal   konferansı veren Prof. Dr. Erhan Eroğlu'na şükran beratının yanı sıra çeşitli hediyeler taktim etti.