Biz, her şart altında hiçbir denge hesabı gütmeden, kamu görevlilerinin hak ve kazanımlarını korumanın ahlâklı mücadelesini yürüteceğimize dair söz vermiştik. Biz, sendikal mücadele ve stratejimizin eksenini, siyasi yaklaşımların ve hükümetlerin değil, sadece ve sadece kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerinin oluşturacağına söz vermiştik. Biz, bedeli ne olursa olsun hiçbir platform ve koşulda üyelerimizi ve kamu çalışanlarını yüz üstü bırakmayacağımıza ve taviz vermeden taşıdığımız sorumluluğun şuurunda olarak ilkeli, kararlı, mücadeleci ve ahlaklı; yani adam gibi sendikacılık yapacağımıza dair üyelerimize söz vermiştik. 

Bir ferdi olmaktan şeref duyduğumuz büyük Türk milleti adına, hesapsız ve hiçbir karşılık beklemeden her zaman taraf olacağımıza;  “Bizim ilkemiz önce ülkemiz” düsturuyla tüm varlığımızla, milletimizin ve ülkemizin hizmetinde olacağımıza; İçten ve dıştan milletimizin zararına ve devletimizin bekasına yönelik girişimlere karşı duracağımıza ve varlığımızı armağan edeceğimize; Türkiye sevdalısı, milli bir sivil toplum kuruluşu olarak camiamızın ve milletimizin sesi olacağımıza da ahdetmiştik. 

Biz, birkaç kendini bilmez fırsat düşkününün, arkasına aldığı siyasi gücü kullanarak palazlanmasıyla bu ahdimizden cayıp, geri adım atacak değildik. Vicdanlarını satılığa çıkarıp, işgal ettikleri mevki ve makamları, kamu görevlilerinin haklarının gasp edilmesi karşılığında ellerinde tutanlara karşı, kuruluşumuzda verdiğimiz sözleri unutup, ahdimizi bozacak değildik.  

Liyakatsiz atamalara ön ayak olanların tuttuğu yolu tutacak değildik. Kamu görevlilerinin haklarındaki olumlu mahkeme kararlarını uygulamakta ayak direyenler gibi kafamızı kuma gömüp, adaletsizliklere ses çıkarmayacak değildik. Memurların iş güvencelerinin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde; bir koltuk uğruna muktedire boyun eğip, dilsiz şeytanlar olamazdık.

Türkiye Kamu-Sen’in ülkenin milli menfaatlerine duyarlı bir sivil toplum kuruluşudur. 27 yıldır hem Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bütünlüğü hem de milletimizin birliği ve kardeşliği için her türlü iç ve dış mihrakların karşısında olurken diğer yandan da kamu görevlilerimizin haklarının korunması ve geliştirilmesi yolunda kesintisiz, kararlı ve çetin bir mücadelenin korkusuz neferleri olduk.

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak ahde vefa dedik. İnandığımız değerler uğruna ömrü feda eyledik. Şükürler olsun ki, kurulduğumuz günden bu yana üyelerimize ve milletimize verdiğimiz sözden bir an bile geri durmadık; ahdimizin gereği söz söylemekten ve yine sözümüzün gereği tavır almaktan bir an bile tereddüt etmedik. Bizler için Türkiye Kamu-Sen; sadece bir sivil toplum kuruluşu değil, bunun çok daha ötesidir. Bize onu emsalsiz kılan şey, sahip olduğu değerleri ve duruşudur. Şerefli bir ömrü; makama değil, makamı şerefli bir ömre feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lâkin bu güzel vatanımızda ikilik çıkaranlar; Toplumsal hayatta vatandaşlarımızı, çalışma hayatında kamu görevlilerini bizden, bizden olmayan diye ayıranlar; Kamu düzeninin türlü menfaatler karşılığında bozulmasına göz yumanlar, askere, polise, kurşun sıkanlar ve bunlara sessiz kalanlar da bu yaptıklarının hesabını vereceklerini bilmelidirler ki; öfkemiz ve nefretimiz onlaradır. Bu kimseler, bu devranın böyle gitmeyeceğini iyi bilsinler.  

Türkiye Kamu-Sen için zafer dediğimiz şeyin üye sayıları olmadığını, yasadığımız en büyük zaferlerin; bir üyenin gönlünü kazanmak, kamu çalışanları adına bir kazanım elde etmek ve yaptığımız güzel işlerin karşılığını bir üyemizin gülen yüzünde görmek olduğunu iyi biliriz. 

Bu bakımdan onlar sayı saymaya devam etsinler, biz kazandığımız yürekleri sayacağız. Onlar mevkileri, makamları, haksızlıkla, liyakatsiz yöneticileri ile doldursunlar; biz gönülleri fethetmeye devam edeceğiz.  Biz, devletle çatışmadan, milletin değerleriyle ters düşmeden ama sarı sendikacılık yapmadan da hak mücadelesi verilebileceği gerçeğiyle yola çıktık. 24 Haziran 1992’den bu yana 27 yıldır hem Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bütünlüğü hem de milletimizin birliği ve kardeşliği için her türlü iç ve dış mihrakların karşısında olurken diğer yandan da kamu görevlilerimizin haklarının korunması ve geliştirilmesi yolunda kesintisiz, kararlı ve çetin bir mücadelenin korkusuz neferleri olduk. Çeşitli olumsuzluklara rağmen yıllar içinde istikrarlı bir biçimde büyüyen ailemize bu yıl da yaklaşık 20 bin kamu görevlimiz daha katıldı; üye sayımız 415 bine ulaştı. Bizim için zafer, düşüncelerimizi gerçekleştirecek gücümüz ve geleneğimiz var olduğu sürece; yüce dağlar misali başı dik, alnı ak, onurlu ve gurur dolu tertemiz bir geçmişi, geleceğe de aktaran ve gelecekte de yaşatacak olan Türkiye Kamu-Sen’in varlığıdır.

Türkiye Kamu-Sen’e, Türkiye Kamu-Senlilere, kamu görevlilerine ve mazlumlara yapılan her haksızlık karşılığını bulur. Akbabalar ve çakal sürüleri bilsin ki, dışarıdan kuşatılsak da içimizden vurulsak da Türk milleti, dünya durdukça var olacak, Türkiye Kamu-Sen bayrağı hep dalgalanacak. Çünkü bu bayrakta umut var, bu bayrakta delikanlıların coşkusu, gelinlik kızların hayalleri, kamu görevlilerinin emeği, şehitlerimizin kanı var. Bu bayrakta ay yıldız var. Bu bayrakta Türk milleti var. Derik’te, Kızıltepe’de, Yüksekova’da, Dargeçit’te ve memleketin dört bir yanında, emekleri, alın teri, kanı ve canı pahasına bu bayrağı dalgalandıran kahraman kardeşlerime selam olsun.  Varlığımız; Akdeniz’in engin sularında, Irak’ın dağlarında, Suriye çöllerinde bu millete kol kanat geren kahramanlara feda olsun. 

Genel başkanlarından, yurdumuzun en ücra köşelerindeki üyelerimize kadar hepimiz tek yürek, tek yumruğuz. İçerideki hainlere de prim vermeyiz, dışımızdaki düşmana da göz kırpmayız. Kendi yaralarımızı kendimiz sararız ve biz sadece ve sadece Türk milletine sarılırız. Biliyoruz ki, bizim varlığımız Devletimizin varlığına, vatanımızın bağımsızlığına bağlıdır. Bu bakımdan bizlere bu güzel vatanı ve devletimizi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. 

Bu vesileyle Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi olarak, kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer almış, üye olmuş, destek vermiş; işyeri temsilcilerinden şube başkanlarına, ilçe ve il temsilcilerinden genel merkez yöneticileri ve genel başkanlarına kadar herkese tek tek teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı minnetlerimi ifade ediyorum. Şu kritik günlerde ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere İslam camiasının üzerindeki karabulutların dağılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

Yaşasın Türk milleti; var olsun, varlığın daim olsun Türkiye Kamu-Sen!                Haydar URFALI/Eskişehir İl Temsilcisi