ESKİŞEHİR HABER - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı,  T.C. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkıları beraberinde, Eskişehir Ticaret Odası işbirliği ve Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) destekleri ile hazırlanan ESKİŞEHİR GIDA 2020, 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23-26 Ocak 2020 tarihlerinde ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Eskişehir’de 2020 yılının ilk fuarı olan Eskişehir 2. Gıda Fuarı, ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde 23 Ocak’ta ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Profesyonellere yönelik her türlü yiyecek içecek ürünleri, endüstriyel mutfak ekipmanlarının yer alacağı fuarda; Anadolu’nun gurme lezzetleri, doğal ve coğrafi işaretli ürünleri sergilenecek. HORECA ve EDT sektörünün, gıda toptancılarının, süpermarketlerin, aşçıların, satın alma yetkililerinin, otel ve restoran yöneticilerinin bir araya geleceği fuarın gıda sektörüne önemli katkılar sağlaması ve yeni iş bağlantılarına öncülük yapması hedeflenmektedir.

Oteller, Restoranlar, Marketler ve Sosyal Tesisler Bu Fuarda

İkram ve ağırlama sektörü, endüstriyel mutfak, otel ile kafeteryaların masa üstü ekipmanları, hijyen ekipmanları ve ambalaj malzemeleri satışını gerçekleştiren firmalar Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda yerini alacak. A’dan Z’ye yiyecek içecek üreticilerinin ve gurme lezzetlerin stant açacağı, Eskişehir’in yanı sıra Afyon, Kütahya, Bilecik, Bursa, Manisa, Uşak gibi çevre illerdeki gıda sektörünün temsilcilerinin bir araya geleceği fuarda, komşu illerden gelecek olan aşçı dernekleri, lokantacılar odaları, süpermarketler ve oteller stant açan firmalarla iş bağlantıları kurarak hem üretimin hem de pazar payının artmasına büyük katkılar sağlayacak. 

Konuk Şehir “Afyonkarahisar”

Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda lezzetli ve coğrafi işaretli yemekleriyle 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olan Afyonkarahisar konuk şehir olarak yer alacak. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve AFPAD işbirliğiyle aşçılar, gurmeler, lokantacılar, yiyecek içecek işletmeleri ve ürünlerini sergileyecek firmalar fuarda yerini alacak. Fuarın açılış gününde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, TAFED Başkanı Zeki Açıköz ve AFPAD (Afyon Aşçılar Derneği) Başkanı Hazma Kalkan’ın konuşmacı olarak yer alacağı “ Afyonkarahisar’ın UNESCO Başarısı” konulu panel fuar ile aynı yerleşke içerisinde yer alan Vehbi Koç Merkezi’nde düzenlenecek. Fuar süresince Afyonkarahisar’a özgü geleneksel ve coğrafi işaret almış yemeklerin sunumları gerçekleştirilecek.

Protokol ve Basın Yarışması

Fuarda, katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşacağı beklenen, TAFED, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) ve Eskişehir Lokantacılar Odası’nın destekleriyle Eskişehir’in önde gelen protokol ve basın mensuplarının yarışmacı olarak yer alacağı  yemek yarışmaları düzenlenecek.

İlçe Belediyelerinin Geleneksel Yemekleri Yarışıyor

Eskişehir Gıda Fuarı’nda Eskişehir Gastronomi Platformu çatısı altında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir SKAL Derneği, TAFED, ESASDER ve AFPAD işbirliğiyle, unutulmaya yüz tutmuş gastronomik lezzetlerin ve coğrafi işaret almış veya almaya aday olan yemeklerin yaşatılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda fuarda Anadolu Üniversitesi’nin belirlediği coğrafi işaret alma potansiyeli olan yemekler Eskişehir’in Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, Seyitgazi, Han, Sarıcakaya, Alpu, Mahmudiye belediyelerinin desteğiyle hazırlanıp ziyaretçilerle buluşturulacak ve ilçeler arasında yemek yarışmaları gerçekleşecek.

Madalyalı aşçıların gastronomi şovları        

Eskişehir ve çevre illerde gastronomi turizmini yükselterek büyük katkı sağlaması amacıyla fuarda yemek sunumları, gastronomi şovları, konferans ve etkinlikler organize edilecek. Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda madalyalı aşçılar tarafından workshoplar düzenlenecek. Eskişehir Lokantacılar Odası, TAFED, ESASDER ve AFPAD işbirliğiyle fuar süresince çeşitli aktiviteler, gastronomi şovları, Eskişehir’in unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerine ait özel sunumlar ‘Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşacak.

Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gıda Fuarı’nda

Fuarda Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Kore Mutfağı Atölyesi, Topraktan Fincana Kahvenin Yolculuğu, Türk Yöresel Lezzetleri, Mocktail Workshop Organik ve El İşçiliği ile Alkolsüz İçeceğimizi Nasıl Hazırlarız? ve Çikolata Yapım Atölyesi konulu etkinlikler organize edilecek.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 23 - 25 Ocak tarihleri arasında 10:00-20:00, 26 Ocak tarihinde ise 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

ETO – TÜYAP FUAR MERKEZİ’NE ULAŞIM NASIL SAĞLANIR?

Ziyaretçiler ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’ne toplu taşıma araçlarından 6 –  33 - 43 – 44 – 57 – 65 – 75 - 103 numaralı hatları kullanarak ulaşabilirler.

Ayrıca Opera ve Şehir Hastanesi arasında devam eden tramvay hatları da kullanılabilir.

Ücretsiz Servis saatleri:

Şehirden Fuar Alanına Hareket

10:00 – 12:00 – 13:00 – 14:00 – 16:00

Fuar Alanından Şehre Hareket

14:30 – 16:30 – 18:30 – 20:00 (26 Ocak Pazar günü fuar alanından en son kalkış saati 19:00’dur.)

Detaylı bilgi için;www.eskisehirgidafuari.com

Sosyal Medya Hesapları;

Facebook, İnstagram, Twitter: tuyapeskisehir

ETO – TÜYAP Fuar Merkezi Adres ve Telefon:

71 Evler Mah. Çevre Yolu No:114 Odunpazarı/ESKİŞEHİR (Yeni Şehir Hastanesi Karşısı)

0 222 700 00 82