Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Emirdağlılar Vakfı sohbet toplantısında buluştu. Yurtdışındaki Emirdağlıların ülke gündemini yakından takip ettiğini belirten vakıf başkanı Murat Kahya, yurtdışındaki hemşerilerimizin ülkemizin geleceğinin her zaman daha iyi olacağına olan inançlarının tam olduğunu belirtti. Her fırsatta memleketlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Kahya, bu ziyaretlerde yaşanan sıkıntıların kasıtlı yapıldığına vurgu yapıldı. CHP Milletvekili adaylarının konu ile ilgili bilgilerinin olduğunu ancak “garantili” yapılan hizmetlerin aslında “sıkıntılı” olduğuna dikkat çekti. 
Garantili yapılan yatırımların, hizmetlerin aslında “sıkıntılı” olduğunu söyleyen Engin Çakmak sözlerine “garanti ile yapılan satışların yarattığı sıkıntıları beraber çözeceğiz. Halkımıza almadıkları hizmetin, kullanmadıkları ürünlerin faturasını kesiyorlar. Bakın bu rant bölgemizde de görülüyor. Belkçika’dan kalkan uçaklar Anadolu Üniversitesi’nin havaalanının pistinde uçak olması durumunda Afyon-Kütahya Zafer Havaalanına yönlendiriliyor. Havaalanımızda apron yok mu? Neden uçaklar apronlara alınmıyor? Bir işi garantili yapmaya kalkarsanız değil ülke vatandaşı, yurtdışındaki vatandaşlarımız bile mağdur olur” dedi. 
Emirdağlılar Vakfı başkanı Murat Kahya, Belçika’daki Emirdağlıların vize ve konsolosluk işlemlerinin kolaylaştırılması adına fahri konsolosluk müessesesinin kurulmasına ilişkin isteklerini dile getirdi.