oplamda 4 gün sürecek olan kongrenin açılış törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel,  Kongre Eş Başkanları Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Işık, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Maviş, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun’un yanı sıra Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri, kongre katılımcısı akademisyenler  ve öğrenciler katıldı. 

Prof. Dr. Erdal: “Anadolu Üniversitesi yıllardır süregelen birikimiyle özel gereksinimli bireylerin eğitimine büyük önem veren bir kurum”

Erken çocuklukta erken müdahalenin öneminin ve Üniversitemizin bu anlamda önde gelen bir üniversite olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal kongrenin açılışında şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi yıllardır süregelen birikimiyle özel gereksinimli bireylerin hem eğitimine hem de bu alandaki bilimsel araştırmalara büyük önem veren kurumlardan bir tanesidir. Bilgi paylaştıkça evrilir, gelişir, çoğalır. Bu tür sempozyumlar, çalıştaylar, kongreler bilginin tartışıldığı, konuşulduğu ve pratik hale sokulduğu önemli buluşmalardır. Eminim ki bu kongremiz de sizlerin büyük katkıları ve destekleri ile güzel modellerin ortaya çıktığı bir kongre olacaktır. Bu vesileyle tekrar Üniversitemize hoş geldiniz diyorum ve kongremizin başarılı ve verimli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.”

Kongre 29 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek

UDEMKO 2022, 29 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. Kongrede 16 panel düzenlenecek ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 49 öğretim üyesi bilgilerini katılımcılarla paylaşacak. Toplam 20 sözlü bildiri oturumu ile 18 çevrim içi oturum gerçekleştirilecek. Çevrim içi oturumlara udemko2022.com web adresinden kare kod okutularak erişim sağlanabiliyor. Bunların yanı sıra toplam 21 adet poster bildirisi ve 11 adet çalıştay da kongrede yer alacak.