AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın oğlu Alihan Karacan'ın Esra Kaymaz ile dünyaevine girecekleri düğün geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşecekti, ancak pandemi nedeniyle düğün ertelenmişti. Bugün Eskişehir'de çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen düğüne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte siyaset ve iş dünyasından da çok sayıda isim katıldı.

Katılım yoğun olunca sosyal mesafe sıkıntı oldu 
Katılımın yüksek olduğu düğünde sosyal mesafenin de düşük kalması koronavirüsü konusunda endişeleri arttırdı.

Nikah merasimi sonrasında, damat ve gelin tebrikleri sahnede kabul ederken, sunucu tebrik merasimi öncesinde katılımcıları, koronavirüs tedbirleri ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Ancak tebrik sırasında sahnede büyük br yoğunluk oluştu, Alihan Karacan ve Esra Kaymaz çifti kendilerini tebrik eden çok sayıda kişi ile tokalaştı ve sarıldı, sosyal mesafenin giderek düştüğü görüldü. 

Bakan Soylu'nun olabildiğince tedbirli davranmaya çalıştığı görülürken, selam veren veya tokalaşmak isteyen kişilere hep elini göğsüne götürerek selam verdiği görüldü. Bakan Soylu, çifti tebrik ederken de sosyal mesafeye dikkat etti, ancak düğün hediyesini Alihan Karacan'ın cebine koyduğu görüldü. 

Bakan Soylu ile selfie sırası oluştu 
Düğüne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yoğun ilgi gördü, çok sayıda kişi sosyal mesafeye dikkat etmeyerek Bakan Soylu ile selfie çektirmek istedi, düğünde sosyal mesafeye dikkat etmeye çalıştığı görülen Bakn Soylu selfie taleplerini geri çevirmedi, selfie çekilirken de büyük bir yoğunluk oluştu, sosyal mesafe kayboldu. 

Görüntüler endişe yarattı, korkuttu 
Söz konusu görüntüler sonrasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her fırsatta sosyal mesafenin ve tedbirlerin önemine dikat çektiği bugünlerde, Eskişehir'deki düğünde alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı konuşulmaya başladı, koronavirüsü konusunda endişeler dile getirildi.  

Kimler katıldı?

Nikah törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Genel Bkan Yardımcısı Fatih Şahin, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Cenap Aşçı, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak ve çok sayıda kişi katıldı. 

Bakan Koca: "Tedbirden verdiğiniz tavizi hemen geri alın"

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, bu akşam twitter'da Türkiye'nin günlük koronavirüsü tablosunu açıklamada önce, "Tedbirden verdiğiniz tavizi hemen geri alın" paylaşımı ile koronavirüse karşı tedbirlerin önemine bir kez daha dikkat çekmişti.